Antena Meniu Search
x

Video Înmormântare cu lăutari și alai de 100 de persoane la Constanța. Mulțimea pare că a uitat de pandemie

Înmormântare cu lăutari și alai cu peste 100 de persoane la Constanța, în ciuda restricțiilor impuse pe perioada stării de alertă. Deși orașul a ieșit de trei zile din carantină, niciunul dintre participanții la înmormântare nu poartă mască şi nici nu respectă distanţarea fizică.

de Redactia Observator

la 03.01.2021, 16:05

Înmormântare cu lăutari și alai de 100 de persoane la Constanța Vezi și
  • Constanța a ieșit din carantină în prima zi din 2021.
  • Imaginile au ajuns pe mâna poliției, care a anunțat că au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei. 

Imaginile publicate de Reporter NTV surprind mulțimea de oameni adunată în jurul mașinii mortuare și în jurul rudelor persoanei decedate.

În plină pandemie de coronavirus, oamenii prezenți la înmormântare par să nu țină cont de nicio măsură de protecție.

În cele din urmă, imaginile au ajuns pe mâna poliției, care a anunțat că au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei. 

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini cu privire la un cortegiu funerar care se deplasează pe raza municipiului Constanţa, precizam faptul că, polițiști din cadrul Secției 5 s-au sesizat din oficiu, iar la fața locului au ajuns mai multe echipe de poliție și jandarmi constănțeni, precum și polițiști locali, care au îndrumat persoanele să respecte măsurile legale stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2”, anunță IPJ Constanța.  

15 amenzi după înmormântarea cu lăutari

Polițiștii au anunțat că i-au identificat pe cei care nu au respectat măsurile de protecție și că au aplicat 15 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care una pentru organizatorul evenimentului, un bărbat de 45 de ani.  De asemenea, alți 14 participanții au fost amendați pentru că nu purtau mască de protecție.

Se continuă activitățile de sancționare, pentru ceilalți participanți, mai anunță reprezentanții IPJ.

Constanța a ieșit din carantină la 1 ianuarie 2021

Municipiul Constanţa a relaxat restricţiile pentru limitarea transmiterii coronavirusului. DSP Constanța a făcut o analiză de risc și a primit avizul de la INSP pentru ridicarea carantinei. Acest lucru s-a întâmplat la expirarea termenului legal, respectiv în prima zi din an, de la ora 20:00.â

Constanţa a intrat în carantină pe data de 20 noiembrie, când rata incidenţei era aproape de 10.

Restricțiile au fost prelungite de mai multe ori din cauza numărului mare de cazuri. Astfel, cetăţenii au putut călători doar în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Filip.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Înmormântare cu lăutari și alai de 100 de persoane la Constanța. Mulțimea pare că a uitat de pandemie