Antena Meniu Search
x

Municipiul Constanța iese din carantină în prima zi din an

Municipiul Constanţa iese din carantină în prima zi din an, de la ora 20. Decizia a venit în contextul în care rata infectărilor a scăzut. Incidenţa pe municipiul Constanţa a fost joi de 4,50.

De Andreea Anghel la 01.01.2021, 09:12
Restricțiile au fost prelungite de mai multe ori din cauza numărului mare de cazuri
Municipiul Constanța iese din carantină în prima zi din an - Profimedia Images
  • DSP Constanța a primit avizul de la INSP pentru ridicarea carantinei
  • Incidenţa pe municipiul Constanţa a fost joi de 4,50, iar la nivelul judeţului de 3,03

Municipiul Constanţa relaxează restricţiile pentru limitarea transmiterii coronavirusului. DSP Constanța a făcut o analiză de risc și a primit avizul de la INSP pentru ridicarea carantinei. Acest lucru se va întâmpla la expirarea termenului legal, respectiv în prima zi din an, de la ora 20:00.

Anunţul vine la două săptămâni după ce a fost emis un ordin de către Raed Arafat, șeful DSU, prin care se anunţa faptul că Constanţa va fi în carantină de Crăciun și de Revelion.

Municipiul Constanţa a intrat în carantină pe data de 20 noiembrie, când rata incidenţei era aproape de 10. Restricțiile au fost prelungite de mai multe ori din cauza numărului mare de cazuri. Astfel, cetăţenii au putut călători doar în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării.

Cazuri mai puţine de COVID-19

Rata de infectare a scăzut în judeţul Constanţa, în ultimele zile, dar, odată cu ea a scăzut şi rigurozitatea autorităţilor în ceea ce priveşte gestionarea carantinei.

Incidenţa pe municipiul Constanţa a fost joi de 4,50, iar la nivelul judeţului de 3,03.

De la debutul pandemiei, în județ au fost confirmate 25.904 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar alte 602 persoane au murit.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Municipiul Constanța iese din carantină în prima zi din an