Antena Meniu Search
x

Exclusiv Interviu cu avocatul care îl apără pe Sebastian Colţescu: "Va trebui să o scoatem la capăt"

Joseph Vandellos, avocatul spaniol care îl apără pe Colţescu în cazul Pierre Webo, a povestit într-un interviu acordat exclusiv Observator de ce nu consideră că este vorba de rasism.

de Redactia Observator

la 16.12.2020, 17:39

Vezi și
  • Joseph Vandellos povesteşte că s-a oferit să îl apere pe Sebastian Colţescu, iar arbitrul român a acceptat.

PSG - Istanbul Basaksehir, minutul 16. După ce jucătorii turci de pe margine protestează încontinuu la deciziile luate de arbitrul de centru Ovidiu Haţegan, arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu îl cheamă la margine şi îi spune că este cazul să aplice sancţiuni.

Arată spre Pierre Webo, din staff-ul Instabul BB, şi spune că trebuie să îi arate cartonaşul roşu: "ăla negru".

A urmat un scandal uriaş, în care şi jucătorii echipei PSG l-au acuzat pe Colţescu de rasism, iar ambele echipe au ieşit de pe teren şi meciul s-a jucat de abia a doua zi, au altă brigadă de arbitri.

Avocatul Joseph Vandellos răspunde acuzaţiilor de rasism la adresa lui Sebastian Colţescu

Joseph Vandellos este cel care îl va apăra pe Sebastian Colţescu în faţa UEFA. Avocatul a acordat un interviu exclusiv pentru Observator, în care spune că nu se poate vorbi de rasism în acest caz.

"În seara aia, ca orice om mă uitam la meci. Şi comentam pe WhatsApp cu mai mulţi prieteni, printre care prieteni din România, care imediat după ce s-a întâmplat incidentul, mi-au scris, mi-au zis "uite ce s-a întâmplat, ce părere ai?".

A fost ceva diferit, nu prea se întâmplă în fotbal aşa ceva", spune Joseph Vandellos.

Avocatul spună că el s-a oferit să îl apere pe Sebastian Colţescu.

"Pentru că am familie şi pentru că îmi place şi pentru că am păstrat mulţi prieteni şi niciodată nu am simţit vreo adversiune spre vreo rasă în particular, nu mi se pare că e o societate rasistă în România, din contră, mi se pare un popor extrem de primitor şi deschis către orice cultură şi exemple sunt multe.

Nici nu cred că acesta e un caz care să aibă vreo legătură cu rasismul. Va trebui să o scoatem la capăt, să reuşim să reparăm o daună care deja a fost creată", explică Joseph Vandellos.

Avocatul spune că Sebastian Colţescu are deja afectată reputaţia şi speră că nu va conta presiunea pusă de o parte a presei pe arbitru.

"Reputaţia i-a fost afectată deja. Pentru că după cum aţi văzut, a fost o judecare în public, fără să fie nici măcar un proces. Fie că eşti de acord, fie că eşti împotrivă. Dar vrei nu vrei, îţi afectează deja… oricine e acuzat de ceva şi ia anvergură la nivelul mass-media. Judecarea paralelă în societate e periculosă în orice caz şi din fericire e vorba de justiţie. Sportive, deciziile nu se iau la cald, ci urmăresc un proces care va lua în calcul toate circumstanţele şi noi sperăm să fie bine.

Eu vreau să cred că asta nu trebuie să aibă nicio importanţă în cadrul unui proces. Sunt nişte reguli care trebuie interpretate şi comparate sau puse în raport cu nişte fapte şi luata o decizie indiferent de zgomotul care se aude în jurul tău.

Dacă se va judeca, pentru că încă nu se ştie asta, dar dacă se va ajunge la un proces, eu am mare încredere că zgomotul creat de mass-media nu va conta.", a adăugat Joseph Vandellos.

Cum se va desfăşura procesul de la UEFA

"Un proces în sine unde vor fi nişte întrebări adresate către Sebastian, către noi în acest caz, la care va trebui să răspundem şi să ne apărăm cu argumente.

Procese cu rasism în cadrul UEFA există în fiecare sezon o mulţime, dar majoritatea privesc incidente create de public, de fani. Nu vreau să mă pronunţ asupra incidentului sau faptelor, dar eu m-am uitat la imagine şi nu există niciun dialog între arbitru şi jucător. Ca spectator, dialog nu a existat. Nu a existat ceva adresat.

În continuare nu ştim ce se va întâmpla, noi trebuie să fim încrezători că inspectorul îşi va face treaba bine şi va analiza faptele detaşat de opinia publică.

Sunt convins până la capăt, absolut convins, o convingere absolută şi profundă. Altfel nu m-aş implica, pentru că nu m-aş simţi comod apărând pe cineva care înjură", a argumentat avocatul.

Cum s-a ajuns la scandalul cu Sebastian Colțescu

La meciul PSG - Istanbul Basaksehir, turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre Pierre Webo, scrie presa franceză.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu Sebastian Colțescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Interviu cu avocatul care îl apără pe Sebastian Colţescu: "Va trebui să o scoatem la capăt"