Antena Meniu Search
x

Video PSG - Istanbul Basaksehir. Recep Erdogan și miniștrii din guvernul Turciei reacționează la scandalul în care este implicat Sebastian Colțescu

Liderii turci au transmis mesaje pe rețelele de socializare după ce meciul PSG - Istanbul Basaksehir a fost întrerupt după scandalul de rasism în care este implicat arbitrul român Sebastian Colțescu.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 09.12.2020, 00:55

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a reacționat la scandalul provocat de arbitrul român Sebastian Colțescu
Președintele Turciei, Recep Erdogan - Profimedia Images
  • Sebastian Colțescu l-ar fi numit pe Pierre Webo ”negru”, iar jucătorii turci au ieșit de pe teren.

Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, Pierre Webo, la meciul din Champions League contra PSG. Meciul a fost întrerupt în minutul 16.

Meciul ar putea fi reluat de abia miercuri seară, deoarece jucătorii turci au plecat de la stadion. Între timp, liderii politici din Turcia au reacționat pe rețelele de socializare, scrie News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Erdogan: Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii

"Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.

Ministrul turc de Externe: Rasismul este o crimă împotriva umanităţii

"Susţinem poziţia clubului de fotbal Başakşehir împotriva rasismului, care este o crimă împotriva umanităţii", a scris el.

Același mesaj a fost transmis și de ministrul turc al Sportului.

De asemenea, clubul Istanbul BB a postat pe contul de Twitter sloganul UEFA "No to Rasism, Respect". În două ore, peste 400.000 de oameni au apreciat postarea.

Cum s-a ajuns la scandalul cu Sebastian Colțescu

Le meciul PSG - Istanbul Basaksehir, turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu ar fi folosit cuvântul "negru" despre Pierre Webo, scrie presa franceză.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu Sebastian Colțescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » PSG - Istanbul Basaksehir. Recep Erdogan și miniștrii din guvernul Turciei reacționează la scandalul în care este implicat Sebastian Colțescu