Antena Meniu Search
x

Inundaţii teribile: localitate invadată de sloiuri de gheaţă, în Maramureş (VIDEO, GALERIE FOTO)

Peste 70 de persoane au rămas izolate într-un cătun situat în defileul Văii Vaserului din Munții Maramureșului, iar alte șase gospodării din zonă au fost afectate de zăpoarele de gheață formate în ultimele zile pe râul Vaser, potrivit unui comunicat de presă al ISU Maramureș.

Peste 70 de persoane au rămas izolate într-un cătun situat în defileul Văii Vaserului din Munții Maramureșului, iar alte șase gospodării din zonă au fost afectate de zăpoarele de gheață formate în ultimele zile pe râul Vaser, potrivit unui comunicat de presă al ISU Maramureș.

Conform aceleiași surse, pompierii militari, împreună cu personalul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, alături de reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență acționează pentru deblocarea drumului de acces către mai multe gospodarii de pe Valea Vaserului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"70 de persoane au rămas izolate în zonă, din cauza zăpoarelor de gheață care au acoperit drumul pe o distanță de circa 6 kilometri. Acestea au afectat și 6 gospodării", menționează aceiași sursă.

De asemenea, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș, ISU Maramureș și Salvamont au organizat un transport de alimente pentru persoanele izolate pe Valea Vaserului.

Potrivit aceleiași surse, printre cei izolați nu se află persoane care să necesite asistență medicală de urgență, dar un echipaj S.M.U.R.D., însoțit de dr. Macovei Valentin, directorul medical al Spitalului din Vișeu de Sus, se afla în zonă pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri.

Totodată, o echipă de pirotehniști a ISU Maramureș a inițiat o explozie controlată, menită să distrugă podul de gheață format pe râul Iza, pe raza satului Oncești.

"Zăporul, în lungime de circa 7 kilometri, cu o lățime medie de aproximativ 30 de metri a rezistat, iar pompierii aflați la fața locului, coordonați de către col. Sîrb Ioan-Ioniță, prim adjunct al inspectorului șef, efectuează o misiune de recunoaștere, în aval, pentru identificarea unei zone potrivite pentru o nouă detonare", se precizează în comunicat.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, pompierii militari ai Punctului de lucru Șomcuta Mare au decolmatat un podeț peste pârâul Bârsău, pe raza localității Buciumi, pentru a evita inundarea Drumului European 58.

Conform dispeceratului din Sistemul de Gospodărire a Apelor Baia Mare, în cursul zilei de sâmbătă au fost depășite cotele de atenție pe râurile: Firiza, Lăpuș, Cavnic și Mara. Sunt încă înregistrate zăpoare și blocaje de ghețuri pe râurile Vaser și Vișeu, Iza - în zona Oncești - Vadu Izei, și Cosău - în localitatea Ferești.

De asemenea, prefectul județului Maramureș, Sebastian Lupuț, se află în teren împreună cu specialiștii ISU pentru a participa la acțiunile pompierilor militari și a evalua la fața locului situația.

sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Inundaţii teribile: localitate invadată de sloiuri de gheaţă, în Maramureş (VIDEO, GALERIE FOTO)