Antena Meniu Search
x

Video Iohannis, despre bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României: "Dacă se confirmă că aparțin Rusiei, situaţia e complet inadmisibilă"

Război în Ucraina. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, că în cazul în care se confirmă că elementele găsite pe teritoriul României provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO.

de Redactia Observator

la 06.09.2023, 16:39

Iohannis, despre bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României: "Dacă se confirmă că aparțin Rusiei, situaţia e complet inadmisibilă"
Iohannis, despre bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României: "Dacă se confirmă că aparțin Rusiei, situaţia e complet inadmisibilă" - Profimedia Images

"Înainte de a vorbi despre Summit, doresc să mă refer la informaţiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă. Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire şi am solicitat investigarea de urgenţă şi profesionistă a provenienţei acestor componente, precum şi a momentului şi circumstanţelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României", a declarat preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea Summitului Iniţiativei celor trei Mări.

"În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situaţie ar fi complet inadmisibilă şi o violare gravă a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, stat aliat NATO. Aşa cum am mai menţionat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească. Suntem însă alerţi şi în contact permanent cu ceilalţi aliaţi din NATO. O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apăraţi, iar România beneficiază de garanţii de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră", a mai spus şeful statului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministrul Apărării a confirmat că au fost găsite în Tulcea bucăți ce par a fi de dronă

Ministerul Apărării a confirmat că marţi seară au fost găsite în Tulcea bucăți ce par a fi de dronă. Pentru moment, nu este clar dacă a fost un atac direct sau un ricoșeu. Analişti străini au geolocalizat încă de marţi seară imaginile publicate de ucraineni şi au ajuns la concluzia că în dimineața zilei de 4 septembrie "foarte probabil o dronă rusească Shahed s-a prăbușit și a explodat în România, cel mai probabil după ce a fost lovită de apărarea aeriană ucraineană". Este vorba de atacul asupra portului Izmail din noaptea de duminică spre luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Iohannis, despre bucăţile de dronă găsite pe teritoriul României: "Dacă se confirmă că aparțin Rusiei, situaţia e complet inadmisibilă"