Antena Meniu Search
x

MĂRTURII CUTREMURĂTOARE după moartea poliţistului Cătălin Motoașcă: "A strigat după ajutor până în ultima secundă. A murit în brațele noastre"

Tromboembolism pulmonar după un preinfarct dus pe picioare. Aceasta ar fi cauza morţii polițistului buzoian Cătălin Motoașcă, în vârstă de 35 de ani.

Tromboembolism pulmonar după un preinfarct dus pe picioare. Aceasta ar fi cauza morţii polițistului buzoian Cătălin Motoașcă, în vârstă de 35 de ani. Bărbatul a murit luni seară, în secția de Terapie Intensivă – Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. 

O anchetă este în plină desfăşurare în cadrul spitalului.

În plus, la sesizarea familiei tânărului, a fost deschis şi un dosar penal, cercetările fiind desfășurate sub coordonarea procurorului de caz.

Pe acelaşi subiect

Cătălin s-a simțit foarte rău în ultimele două săptămâni. Miercuri, la insistențele soției, a mers să-și facă un set de analize și, pentru că rezultatele au fost proaste, s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, scriu jurnaliştii de la reporterbuzoian.ro

Medicii de aici au constatat că bărbatul suferă de dispnee – o afecțiune care se manifestă prin dificultăți respiratorii – și au decis ca tânărul să rămână internat pe secția de Cardiologie.

Familia bărbatului susține că medicul curant, dr. Geta Ștefănescu, ar fi bănuit în primă fază un preinfarct dus de Cătălin pe picioare. 

Citeşte şi: LACRIMI şi DURERE IMENSĂ pentru un tânăr poliţist din Buzău. Cătălin a murit "cu zile" la spital pentru că nu s-a găsit o ambulanţă care să-l transporte la Bucureşti

După investigații amănunțite, echipa de cardiologi a stabilit că polițistul suferă de tromboembolism pulmonar, o afecțiune deosebit de gravă, deoarece arterele pulmonare pot fi obturate de cheagurile de sânge venite din circulație.

Luni, la prânz, bărbatul s-a simțit tot mai rău, iar familia a cerut transferul la Spitalul Floreasca, acolo unde deja vorbise cu un medic specializat pe această afecțiune.

Medicul curant a refuzat însă transferul, deoarece starea de sănătate a pacientului nu permitea transportarea sa la București.

Luni, în jurul orei 19:00, bărbatul a intrat în stop respirator.

„A strigat după ajutor până în ultima secundă. Pe la 19:00, a început să tremure, a dat ochii peste cap și a murit în brațele noastre.”, a declarat soacra pacientului, care se plânge de faptul că în momentul decesului nu exista niciun medic pe Terapie Intensivă, scrie presa locală.

Ea este contrazisă de reprezentanții Spitalului Județean Buzău, care neagă aceste acuzații.

Ei susțin că pacientul a beneficiat de tratament specializat, în secție fiind asigurată permanent linie de gardă. De asemenea, au transmis că, la ora decesului, în secție se afla dr. Irina Pătrânescu, medic specialist cardiolog, care ar fi efectuat și manevrele de resuscitare.

Citeşte şi: Familia poliţistului Cătălin Motoașcă, DISTRUSĂ DE DURERE: "Fetița ne întreabă când vine tati de la serviciu!". Mesajul sfâşietor transmis de colegii tânărului

Distruse de durere, rudele lui Cătălin se pregătesc acum de înmormântare, însă sunt convinse că tânărul a murit cu zile.

„Cătălin moare! Ce facem, îl lăsăm să moară? Dați-ne drumul să plecăm la București!”, ar fi cerut insistent familia, însă medicul curant ar fi refuzat, motivând că are o singură salvare, pe care nu o poate bloca pentru drumul în Capitală.

La nivelul unității spitalicești a fost deschisă o anchetă, iar medicii așteaptă acum rezultatul necropsiei. Rezultatele urmează să arate cât de grave erau afecțiunile bărbatului și dacă medicii ar fi putut face ceva pentru salvarea lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » MĂRTURII CUTREMURĂTOARE după moartea poliţistului Cătălin Motoașcă: "A strigat după ajutor până în ultima secundă. A murit în brațele noastre"