Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un pompier din Botoşani a câştigat un ultramaraton de 522 km în deşertul Australiei

Iulian Rotariu, un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, a câştigat ultramaratonul The Track Australia, după o cursă de 522 de kilometri.

de Alin Tarnovschi

la 30.05.2019 , 15:47

Iulian Rotariu, un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, a câştigat ultramaratonul The Track Australia, după o cursă de 522 de kilometri.

Plutonierul adjutant Iulian Rotariu s-a clasa pe primul loc la ultramaratonul The Track, cu un timp total de 57 de ore, 6 minute şi 20 de secunde, fiind secondat de un alt român înscris în competiţie, Andrei Gligor.

Ultramaratonul din deşertul australian s-a desfăşurat în perioada 15 – 24 mai.

Articolul continuă după reclamă

Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, botoşăneanul obţinând un timp cu 7 ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017.

Pe acelaşi subiect

Uimiţi de acest rezultat, organizatorii au publicat reuşita pe pagina oficială a competiţiei. Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care „The Track” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat vreodată Iulian Rotariu.

"La fel ca și celelalte cinci ultramaratoane la care a participat, 'The Track' Australia a fost o cursă autosusținută, doar că a avut de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape. Fiecare concurent și-a purtat propriul rucsac care conținea mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal. Cursa a avut loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ISU Botoşani.

Pompierul din Botoşani a câştigat un ultramaraton de 522 km în deşertul din Australia

Pompier român, câştigător al ultramaratonului din deşertul Australiei

În prima zi a ultramaratonului, Iulian Rotariu a alergat 30 de kilometri la o altitudine de 700 de metri, iar în ultima zi distanţa parcursă a fost de 137 de kilometri, la o altitudine de 1.700 de metri.

Doar 18 dintre cei 38 de concurenţi înscrişi la start au reuşit să treacă linia de sosire, patru renunţând de la bun început, iar alţi 16 încheind cursa fără să parcurgă întreaga distanţă.

Iulian Rotariu se întoarce în România, pe 1 iunie, la aeroportul Otopeni din Bucureşti, iar pe 5 iunie va ajunge acasă, la Botoşani.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Un pompier din Botoşani a câştigat un ultramaraton de 522 km în deşertul Australiei