Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis și-a cerut scuze public: "Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării"

Președintele Klaus Iohannis și-a cerut scuze public după ce a declarat, în cursul zilei de joi, că "în fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două". Șeful statului a ținut să precizeze că nu s-a referit la pacienții infectați cu SARS-CoV-2 sau la persoanele care nu au contactat boala, ci la "oameni care cunosc datele problemei".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.06.2020, 18:53

Președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis susține că a vrut să evite manipularea opiniei publice - captură video Administrația Prezidențială
  • Klaus Iohannis: "Dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, nu am dorit să lezez pe nimeni"
  • Președintele declarase anterior că "în fața unei boli ești precaut sau ești prost"

"Vreau să mă refer la o afirmație care am făcut-o cu puțin timp înainte și deja unii au scos-o din context și încearcă să o folosească. Dacă cineva, prin acea afirmație a mea, s-a simțit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit nici la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienți, nu m-am referit nici la persoane care nu au informație, am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării, fiindcă în discuția pe care am avut-o cu dumneavoastră a fost vorba despre oameni care sunt informați, care cunosc datele despre epidemie și mie mi se pare inadmisibil ca o persoană publică, care cunoaște datele problemei, să încerce să ducă acțiunile autorităților, îngrijorările oamenilor în ridicol", a declarat Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Klaus Iohannis: "Important este să nu dăm crezare informațiilor false"

Președintele a precizat că singurele date reale sunt cele oferite publicului de către Grupul de Comunicare Strategică și a atras atenția asupra unor persoane "care cunosc datele problemei și încearcă să manipuleze opinia publică".

"Nu pot să accept ca în România, unde am avut și astăzi foarte mulți noi bolnavi de COVID-19, unde avem peste 1.300 de persoane decedate de această boală, să umble unii prin spațiul public și să spună că cineva a ascuns datele, că cineva ar trebui să răspundă, că ar trebui să ne relaxăm cu toții și să ne vedem de treabă. Așa ceva nu se poate! Acești oameni, care cunosc datele problemei și încearcă să manipuleze într-un mod inadecvat opinia publică, trebuie cumva arătați cu degetul ca să își revină, nu pentru altceva. Deci important este să nu dăm crezare informațiilor false, să nu dăm crezare manipulărilor și, foarte important pentru toată lumea, să ne informăm și să luăm de bune informațiile publice care se dau. În fiecare zi se dau toate informațiile publice. Nu există alte informații decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13:00, prin comunicate de presă", a spus șeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a atras atenția asupra unor "posibile încercări de manipulare".

"Încă o dată, dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, nu am dorit să lezez pe nimeni, dar cred că este bine ca și eu să atrag atenția asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice, într-un mod destul de nepotrivit și cu singurul scop de a vâna câteva voturi, fiindcă, nu-i așa, vin alegerile.​", a încheiat președintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis și-a cerut scuze public: "Am vrut să atrag atenția asupra pericolului manipulării"