Antena Meniu Search
x

La un pas de tragedie. O fetiţă, în stare gravă după ce a fost scoasă inconştientă din bazin de un salvamar. Copila ar fi fost lăsată nesupravegheată

Au fost momente de panică, ieri, într-un parc acvatic din Otopeni. O fetiţă de 11 ani a fost la un pas să îşi piardă viaţa într-una dintre piscine. A fost scoasă inconştientă dintr-un bazin de un salvamar, care i-a şi acordat primul ajutor. Micuţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, unde se află în stare gravă.

de Redactia Observator

la 17.07.2023, 08:34

Vezi și

Alarma s-a dat ieri după amiază, la o piscină din Ilfov.

Cosmina Balint, reporter Observator: Minora în vârstă de numai 11 ani s-ar fi înecat într-una dintre piscinele acestui parc acvatic din Otopeni. La un moment dat, un salvamar ar fi văzut-o pe micuţă că are o poziţie ciudată în apă iar în acel moment a sărit să o salveze.

Ionuţ Cristian Dobre, salvamar: Se afla sub un colac, pe burtă, cu faţa în apă. Un copil a luat colacul pentru a sta el pe colac, moment în care am văzut-o pe fetiţă. Am sărit s-o scot din apă.

Imediat după ce copila a fost scoasă din piscină, salvamarii, dar şi asistenta medicală au început manevrele de resuscitare.

Pe acelaşi subiect

Mădălina Covaci, asisteantă medicală: În momentul în care eu am venit, colegii salvamari deja aplicau manevre de resuscitare fetiţei. Ea vărsa, era inconştientă şi îi făceau masaj cardiac. În momentul în care a fost preluată de SMURD avea funcţii vitale.

Copila, lăsată nesupravegheată în bazin

Copila ar fi fost lăsată nesupravegheată în bazin.

Ionuţ Cristian Dobre, salvamar: Din ce am înţeles eu era cu o mătuşă. Tocmai ce venise de la masă, a luat un colac şi a intrat direct în piscină. Şi, cel mai probabil, din această cauză s-a întâmplat. Probabil i-a venit rău.

Cosmina Balint, reporter Observator: Starea fetiţei este una gravă, ea se află în prezent la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, la Secţia de Terapie Intensivă.

Salvamarii atrag atenţia în astfel de cazuri şi spun că misiunea lor a fost foarte dificilă.

Ionuţ Cristian Dobre, salvamar: Era foarte multă aglomeraţie, s-au strâns extrem de mulţi oameni.

Mădălina Covaci, asisteantă medicală: O recomandare, da. În momentul în care se întâmplă un caz de genul ăsta, să avem loc. Şi să fim lăsaţi să ne facem treaba pentru că se crează o panică, o isterie, iar cei care trebuie să-şi facă treaba nu sunt lăsaţi practic, din păcate.

Poliţiştii din Ilfov au deschis acum o anchetă şi trebuie să afle în ce condiţii s-a petrecut întreg evenimentul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » La un pas de tragedie. O fetiţă, în stare gravă după ce a fost scoasă inconştientă din bazin de un salvamar. Copila ar fi fost lăsată nesupravegheată