Antena Meniu Search
x

Lacrimi pentru "Padre", Stareţul Mănăstirii Partoş, răpus de coronavirus. VIDEO

Unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat a fost condus pe ultimul drum de sute de credincioşi. Stareţul Mănăstirii Partoş a murit la terapie intensivă după ce a făcut o formă severă de coronavirus. Bunul părinte, la care mulţi sărmani au găsit ajutor, este plâns de întreaga comunitate.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 04.11.2020, 22:17

Vezi și
  • S-a stins la 42 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus.
  • Când a ajuns la spital, avea plămânii afectaţi în proporţie de 80 la sută.

Uniţi de aceeaşi durere, 300 de credincioşi s-au adunat în curtea Mănăstirii Partoş să-şi plângă părintele cu chip blajin. 

Femeie: A fost un om extraordinar, a fost un om al iubirii, al dragostei, a fost un om al oamenilor printre noi. Ne-a arătat uşa către Dumnezeu, ne-a deschis inimile şi sufletele către aproape. 

Credincioşi din tot Banatul găseau la părintele Varlaam o vorbă de mângâiere. Îi spuneau "Padre". Era un om milostiv şi a ajutat o mulţime de copii din familii sărmane. Le purta de grijă, le oferea o masă caldă şi îi învăţa carte.

"Umbla prin sat, ne ajuta cu orice. A zis că face spital de azil."

"Un om fără pereche. Ce-a făcut, rar se poate găsi."

"De câte ori veneam la slujba părintelui, uitam de toate. Mare durere în suflet."

S-a stins la 42 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus. Când a ajuns la spital, avea plămânii afectaţi în proporţie de 80 la sută. Localnicii din Partoș s-au mobilizat să găsească plasmă să-l salveze, dar părintele s-a stins după 18 zile la terapie intensivă.

Cu vocea tremurândă, mitropolitul Banatului le-a vorbit oamenilor despre viaţa părintelui: 

"Fără de veste, a venit moartea asupra mea şi m-a despărţit astăzi de fraţii mei, de mănăstire, de maica mea şi de frăţiile voastre."

La Mănăstirea Partoş, în permanenţă, poliţişti, dar şi jandarmi au fost la faţa locului pentru a se asigura că oamenii păstrează distanţarea fizică, dar mai ales că poartă masca de protecţie.

Părintele a fost înmormântat în curtea mănăstirii Partoş, acolo unde a slujit în ultimii 12 ani. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lacrimi pentru "Padre", Stareţul Mănăstirii Partoş, răpus de coronavirus. VIDEO