Antena Meniu Search
x

Laura Codruţa Kovesi e inculpată, nu are voie să plece din ţară fără acordul SIIJ şi nici să mai lucreze la Parchetul ICCJ

Laura Codruţa Kovesi e inculpată, nu are voie să plece din ţară fără acordul SIIJ şi nici să mai lucreze la Parchetul ICCJ. Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar, după mai bine de 6 ore de audieri la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 21:08

Laura Codruţa Kovesi, inculpată
Laura Codruţa Kovesi e inculpată, nu are voie să plece din ţară fără acordul SIIJ şi nici să mai lucreze la Parchetul ICCJ - hepta

Laura Codruţa Kovesi e inculpată, nu are voie să plece din ţară fără acordul SIIJ şi nici să mai lucreze la Parchetul ICCJ. Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar, după mai bine de 6 ore de audieri la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns, joi, în jurul orei 13.00, la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţiei pentru a fi audiată. I s-a comunicat că e inculpată, că nu are voie să plece din ţară fără acordul Secţiei care o anchetează şi nici nu mai poate lucra ca procuror la ICCJ.

În plus, controlul judiciar presupune că ea trebuie să se prezinte regulat la secţia 19 de Poliţie din Capitală, prima oară urmând să facă acest lucru vineri de dimineaţă.

În 8 martie, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii.

Pe acelaşi subiect

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, după mai mult de şase ore de audieri la Secţia de investigare a magistraţilor că are interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul său. 

E a vorbit despre "campania de hărţuire" cu care s-a obişnuit. "În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. În acest moment nu am voie să vă spun absolut nimic cu privire la ce s-a întâmplat astăzi aici şi nici cu privire la acest dosar. Mi s-a interzis de către procurorul de caz să mai vorbesc cu presa despre acest dosar. Cred că este o măsură de a închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, o măsură de a ne hărţui în continuare pe toi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba", a declarat Kovesi.

Ea a spus că este într-o procedură internaţională din care a ieşit prima. "Probabil că disperarea unora că voi ocupa acea funcţie a ajuns la anumite cote şi, din acest motiv, eu nu mai am voie să vorbesc", a susţinut fosta şefă DNA.

"Am  o carieră profesională de aproape 24 de ani ca procuror, niciodată nu am fost cercetată discuplinar. În mod cu totul ciudat, într-un an de zile, am reuşit să am patru acţiuni discilinare, să fiu cercetată în peste 40  de acţiuni ale Inspecţiei Judiciare, să fie peste 18 dosare în care sunt implicată şi toate aceste lcururi seî ntâmplă ca urmare a faptului că mi-am făcut treaba. Nu sunt singura care sunt supusă acestor hărţuiri, sunt şi alţi procurori din DNA care au astfel de acţiuni", a declarat Kovesi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi e inculpată, nu are voie să plece din ţară fără acordul SIIJ şi nici să mai lucreze la Parchetul ICCJ