Antena Meniu Search
x

Lista cu armamentul trimis de România în Ucraina, de la începutul războiului. Cum i-am ajutat pe vecini să respingă invazia

Război în Ucraina. Jurnaliștii de la portalul olandez ORYX au făcut o listă cu echipamentele militare trimise sau promise Ucrainei de către România, de la începutul invaziei ruse. Lista cu armamentul nu conține și volumele livrate, acestea fiind confidențiale. De menționat că România este una dintre puținele țări care nu au dorit să dea detalii despre ajutorul militar acordat Ucrainei, după o decizie luată în CSAT, încă de la începutul conflictului.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 22:20

militari români de Ziua Națională
Lista cu armamentul trimis de România în Ucraina, de la începutul războiului. Cum i-am ajutat pe vecini să respingă invazia - Shutterstock (arhivă)

Pe lista întocmită de ORYX se găsesc lansatoare de rachete multiple de 122 de mm, TAB-uri 71, tunuri tractate de 152 de mm, precum și mitraliere grele. Mai mult, portalul care monitorizează armele folosite în războiul din Ucraina arată că Bucureștiul a trimis Kievului cantități mari de muniție, dar și motorină, benzină, căști și veste antiglonț.

Autorii articolului, Stijn Mitzer și Joost Oliemans, au lucrat anterior pentru Bellingcat, un grup de jurnalism de investigație din Țările de Jos, și pentru o companie britanică de informații militare cu sursă deschisă.

Armamentul trimis de România în Ucraina - ORYX

- Aruncătoare românești de proiectile reactive APR-21

Pe acelaşi subiect

- Obuziere românești de calibrul 152 mm-M1981

- Transportoare Amfibii Blindate model 1971 "TAB-71"

- Mitraliere DShK 1938 

- Rachete de 122 mm

- Proiectile de artilerie de 152 mm

- Muniţie pentru aruncătoarele de grenade AG-7 şi AG-9

- Bombe pentru aruncătoarele de 82 şi 120 mm

- Muniţii pentru armamentul greu de infanterie, de 12,7 mm

- Muniții pentru pistolul-mitralieră de calibru 7,62 mm

- Căști de protecție și veste antiglonț

- Stații de arme telecomandate

- Cantități uriașe de benzină și motorină

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Lista cu armamentul trimis de România în Ucraina, de la începutul războiului. Cum i-am ajutat pe vecini să respingă invazia