Antena Meniu Search
x

Video Localnicii dintr-un sat din Bihor nu mai pot ajunge la cimitirul din localitate pentru că sunt atacaţi de un uliu

Localnicii unei comune din Bihor se tem să mai meargă la cimitir, pentru a aprinde o lumânare pentru cei dispăruţi. De mai multe săptămâni, un uliu care şi-a făcut cuib aici îi atacă pe oamenii care îi ies în cale. Pasărea face parte dintr-o specie protejată, aşa că nu poate fi vânata, iar pentru relocare trebuie aprobare de la Ministerul Mediului.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 09:55

Vezi și
  • Specialiştii susţin că uliul respectiv ar fi o femelă care îşi protejează ouăle depuse în zonă.

Localnicii din Santăul Mare se tem să mai meargă în cimitirul satului din cauza unui uliu. Pasărea răpitoare care s-a aciuat acolo a devenit foarte agresivă în ultimele săptămâni. A atacat deja mai mulţi oameni: "Uite, uite-l cum vine! Uite, ai văzut? Dacă nu mă trag jos, îmi ia capul".

Bărbatul s-a ales cu o tăietură serioasă făcută de ghearele ascuţite ale uliului. Oamenii locului evită să mai meargă la cimitir pentru a aprinde o lumânare.

Autorităţile locale s-au sesizat, dar trebuie să acţioneze cu grijă. Pasărea face parte dintr-o specie protejată, iar relocarea ei se face doar cu aprobare de sus. 

Uliul care îi atacă pe localnicii dintr-un sat din Bihor ar fi o femelă

Monica Crișan, Garda de Mediu Bihor: La această specie este interzisă vânătoarea. Capturarea ei se poate face în baza unei derogări emise de Direcţia de biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului.

Laszlo Csiger, viceprimar comuna Borș: Aşteptăm răspunsurile şi să vedem ce măsuri putem lua în legătură cu uliul respectiv să protejăm localnicii din Santăul Mare.

Specialiştii spun că uliul din Santăul Mare este o femelă care a depus ouă în apropierea cimitirului, iar prin comportamentul agresiv încearcă să îşi protejeze viitorii pui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Localnicii dintr-un sat din Bihor nu mai pot ajunge la cimitirul din localitate pentru că sunt atacaţi de un uliu