Antena Meniu Search
x

Video Localnicii și turiștii din Predeal, terorizați de alarmele RO-Alert care anunță prezenţa urşilor, în miez de noapte: "De joia trecută, patru nopţi la rând"

Când vine vorba despre vacanţe liniştite, staţiunile montane reprezintă cele mai frumoase zone de agrement. Cu peisaje care îţi taie respiraţia, pârtii de schii şi drumeţii pe vârfurile montane cele mai înalte. În acestă perioadă însă, turiştii care au trecut pragul staţiunii Predeal, au dat de mai multe probleme, după ce au fost treziţi în miez de noapte de alarmele RO-Alert. Situaţia este cunoscută în rândul localnicilor, care din luna iunie nu au mai reuşit să închidă un ochi. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.08.2023, 08:58

Vezi și

Aproape în fiecare zi, în staţiunile Buşteni, Predeal sau Sinaia sunt văzuţi urşi plimbându-se pe străzi sau intrând în curţile şi chiar casele oamenilor. Atât localnicii, cât şi turiştii sunt exasperaţi de prezenţa acestor animale şi, deşi sună într-una la 112, rezolvarea problemei întârzie.

Maria Tăbăcaru locuieşte în Buşteni şi spune că urşii sunt deja musafiri obişnuiţi. Nu şi bineveniţi însă.

Turiştii şi localnicii primesc zilnic mesaje RO-ALERT

Maria Tăbăcaru: De joia trecută, patru nopţi la rând. Joia trecută a apărut un urs nou, foarte mare, în curte de mine, la un metru de geam. Apoi luni, ursoaica cu trei pui la opt şi un sfert, pe zid. A luat punguţa şi a plecat.

Pe acelaşi subiect

Turiştii şi localnicii primesc zilnic mesaje RO-ALERT prin care sunt anunţaţi de prezenţa urşilor.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Predeal este o altă staţiune în care localnicii şi turiştii primesc extrem de multe mesaje RO-Alert legate de prezenţa urşilor, mulţi şi le dezactivează de pe telefoane şi aşa se ajunge la ineficienţa unui altfel de sistem extrem de important pentru alarmarea populaţiei de pericol deosebit.

Elena Bucur, reprezentant al Protecţiei Mediului: În cursul anului 2023, s-au înregistrat un număr de 38 de cazuri de pagube la culturi agricole, animale domestice şi vehicule rutiere. Peste 500 de apeluri la 112 care anunţau prezenţa urşilor au fost întregistrate în primele 6 luni, 55 doar în ultima lună. Cele mai multe apeluri au fost făcute din Predeal, Braşov sau Săcele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Localnicii și turiștii din Predeal, terorizați de alarmele RO-Alert care anunță prezenţa urşilor, în miez de noapte: "De joia trecută, patru nopţi la rând"