Antena Meniu Search
x

Video Loteria locurilor la vaccinare. Numărul celor care vor fi imunizaţi anti-Covid va fi limitat în următoarea perioadă

Pfizer va produce mai puţine vaccinuri în perioada următoare, iar numărul celor care vor fi imunizaţi va fi limitat. Anunţul făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, i-a speriat pe românii hotărâţi să se vaccineze împotriva COVID. 

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 19.01.2021, 17:19

Loteria locurilor la vaccinare. Numărul celor care vor fi imunizaţi anti-Covid va fi limitat în următoarea perioadă Vezi și
  • În medie, în următoarea perioadă vor fi vaccinați în jur de 21.000 de români pe zi.
  • Limitarea a fost introdusă din cauza scăderii capacităţii producţiei a celor de la Pfizer.

Oamenii au făcut tot posibilul să se programeze pentru vaccin, dar mulţi nu au reuşit nici apelând la medicul de familie. 

În medie, în următoarea perioadă vor fi vaccinați în jur de 21.000 de români pe zi. Două mii de doze ar urma să fie administrate în centrele de vaccinare care aparțin de Ministerul de Interne și de Ministerul Apărării Naționale, iar restul în spitale sau în căminele culturale.

Limitarea a fost introdusă din cauza scăderii capacităţii producţiei a celor de la Pfizer. Anunţul îi sperie pe oamenii care vor să fie siguri că vor prinde un loc la vaccinare. Nici măcar medicii de familie nu reușesc, de multe ori, să facă programări pe platforma online pentru că, cum apar locurile, se ocupă imediat.

Orban: ”Românii trebuie să aibă încredere în vaccin”

Astăzi au reușit să se vaccineze președinții Camerei Deputaților și Senatului, iar mâine vor fi imunizați și ministrii din Guvernul Cîțu.

„Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin și în procesul de vaccinare, că nu există niciun risc, dar şi că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață normală și de a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața. Cred că această campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția societăţii şi economiei României. Apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european, în faptul că la nivel european Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susține procesul de vaccinare în toate țările UE. Deja există doua vacicnuri aprobate, cantitatea de vacicnuri disponibilă pentru România va crește în timp. Capabilitatea, infrastructrua și logisita necesară va permite vaccinarea unui număr din ce în ce mai mare de cetățeni români, ca într-un timp cât mai scurt să reușim să învigem pandemia”, a declarat Ludovic Orban, după vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Loteria locurilor la vaccinare. Numărul celor care vor fi imunizaţi anti-Covid va fi limitat în următoarea perioadă