Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban şi Anca Dragu s-au vaccinat anti-Covid. Preşedintele Camerei Deputaţilor: "Românii trebuie să aibă încredere în vaccin"

Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Anca Dragu și Ludovic Orban, au fost vaccinați, marţi dimineață, anti-COVID-19 la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală.

de Monica Palade

la 19.01.2021, 13:02

Ludovic Orban şi Anca Dragu s-au vaccinat anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila. Preşedintele Camerei Deputaţilor: "Românii trebuie să aibă încredere în vaccin"

Cei doi au venit împreună la centru şi s-au vaccinat simultan.

La final, Anca Dragu şi Ludovic Orban au susţinut câte o declaraţie.

”Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul împotriva acestui virus să fie disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi. Asta înseamnă că în curând ne putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, să ne îmbrațisăm cu cei apropiați, să reluăm activitățile, să mergem să ne plimbăm, într-un cuvânt să revenim la viața normală. Este un semn bun pentru economia românească și pentru acest nou început de an”, a spus Anca Dragu în faţa jurnaliştilor.

La rândul său, Ludovic Orban a susţinut că a dorit să le dea românilor un exemplu:

„Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin și în procesul de vaccinare, că nu există niciun risc, dar şi că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață normală și de a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața. Cred că această campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția societăţii şi economiei României. Apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european, în faptul că la nivel european Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susține procesul de vaccinare în toate țările UE. Deja există doua vacicnuri aprobate, cantitatea de vacicnuri disponibilă pentru România va crește în timp. Capabilitatea, infrastructrua și logisita necesară va permite vaccinarea unui număr din ce în ce mai mare de cetățeni români, ca într-un timp cât mai scurt să reușim să învigem pandemia”, a declarat Ludovic Orban.

6 milioane de români vaccinaţi în cea de-a doua etapă

Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID, destinată persoanelor de peste 65 de ani, bolnavilor cronic şi persoanelor care lucrează în domenii considerate esenţiale, a început vineri, 15 ianuarie.

Şase milioane de români se vor putea vaccina în această etapă. Vârstnicii, bolnavii cronic şi angajaţii din cele mai importante domenii vor avea prioritate. Vestea proastă este că gigantul american care produce dozele a anunţat că va reduce pentru o perioadă livrările în Europa.

Klaus Iohannis a dat startul celei de-a doua etape

Klaus Iohannis a fost cel care a dat startul. Preşedintele a fost vaccinat cu serul Pfizer şi a anunţat la final că este convins că vaccinarea ne va scăpa de pandemie. 

"Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie.

Florin Cîţu, la vaccinare cu mesaj

Pe 16 februarie, şi premierul Florin Cîţu s-a vaccinat anti-Covid. El a mers la vaccinare îmbrăcat cu un tricou alb cu mesajul "# Împreună învingem pandemia".

La final, premierul a susţinut că până în septembrie, peste 10 milioane de români vor fi vaccinaţi.

"Foarte, foarte uşor. Chiar nu am simţit nimic. Nu am simţit când mi-a facut vaccinul. Mă bucur că m-am vaccinat, am făcut-o pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi bineînţeles să dau un semnal de alarmă pentru toţi românii. Am văzut acest semnal că românii vor să se vaccineze şi e în interesul de a se înscrie pe platoformă, orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe câţi mai mulţi români să se vaccineze, o voi face. Este important să înţelegem că împreună cu păstratea măsurilor de restriţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem îninge această pamndemie. Rămânem la acelaşi obiectiv, 10 milioane 400 de români vaccinaţi până în septembrie", a declarat Florin Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban şi Anca Dragu s-au vaccinat anti-Covid. Preşedintele Camerei Deputaţilor: "Românii trebuie să aibă încredere în vaccin"