Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban renunţă la şomajul tehnic pentru bugetari: "Ne apropiem de finalul stării de urgenţă"

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că renunță la șomajul tehnic pentru bugetari, având în vedere că România se apropie de finalul stării de urgență.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.04.2020, 11:04

Ludovic Orban renunţă la şomajul tehnic pentru bugetari
Ludovic Orban renunţă la şomajul tehnic pentru bugetari - Gov.ro
  • Ludovic Orban renunţă la şomajul tehnic pentru bugetari.
  • Premierul a spus că România se apropie de finalul stării de urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că renunță la șomajul tehnic pentru bugetari, având în vedere că România se apropie de finalul stării de urgență.

"Deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate. Ne apropiem de finalul stării de urgenţă, nu mai vorbim de şomaj tehnic”, a spus Orban, în timpul unei declarații făcute la Institutul Cantacuzino din Capitală.

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a mai spus Orban.

În urmă cu o săptămână, Ludovic Orban anunța că a cerut analizarea unui proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede ca bugetarii vor lucra, pe rând, câte o jumătate de lună, aflându-se în restul perioadei într-o formă echivalentă şomajului tehnic.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban renunţă la şomajul tehnic pentru bugetari: "Ne apropiem de finalul stării de urgenţă"