Antena Meniu Search
x

Video Lumea tenisului, împărțită în două tabere după acuzațiile aduse Simonei Halep. Reacția vehementă a sportivei

Se complică şi mai mult situaţia Simonei Halep, suspendată de 8 luni din circuitul profesionist. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului susţine că paşaportul biologic al sportivei ar conţine mai multe nereguli. Mai exact, ar avea indicii, comparând analizele de sânge, că românca ar fi trişat. Tenismena a reacţionat vehement: acuză că este o victimă a organismelor anti-doping şi spune că nu a folosit niciodată substanţe interzise. 

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 19:37

Vezi și

Când toată lumea se aştepta ca la finalul lunii problemele Simonei să se rezove iar suspendarea să fie ridicată, aseară a venit un nou anunţ şoc din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.  

"Jucătoarea română de tenis Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis, în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic", se arată în comunicatul de la Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ATIA).

Acest document stochează toate analizele sportivilor, iar dacă sunt observate valori peste cele normale se ridică automat semne de întrebare. După câteva ore, tenismena a emis un comunicat în care acuză forul internaţional de hărţuire. 

"Acum, că am determinat cu certitudine că am fost victima unei contaminări, au venit cu această așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care au studiat testele mele de sânge au determinat cu certitudine că sângele meu e perfect normal. Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și a unei motivații din partea lor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată", a transmis sportiva pe conturile ei de socializare.

Pe acelaşi subiect

Simona Halep aşteaptă audierea din 28 mai în cazul de dopaj

"Pasul următor... e să primesc un răspuns la finalul lunii mai. Dar E foarte delicat pentru că Federaţia a spus că e posibil să fie şi de data asta un răspuns negativ. Nu am ştiut ce este Roxadustat. Nici nu am auzit despre medicament. Am intrat pe internet să verific ce este şi am aflat că este o substanţă interzisă. Nu am avut nici cea mai mică idee la început de unde a apărut această substanţă. Am vrut să întreb experţii ca să îmi explice cum s-a întâmplat şi de unde vine. Cum am spus, nu am auzit niciodată despre asta şi nu am ştiut cum aş fi putut să o iau şi să fie în urina mea. Experţii au cercetat care este motivul acestei contaminări. Au descoperit că suplimentele conţineau o mică doză din această substanţă. O contaminare este când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl comercializeză face o greşeală şi conţine o cantitate mică dintr-o substanţă care nu ar trebui să fie acolo", a explicat Simona Halep.

Fostul antrenor al Simonei Halep a reacţionat vehement

"Simona a emis un comunicat în urma hărțuirii la care este supusă. Această situație depășește cu mult limitele acceptabilului", a fost mesajul lui Mouratoglou. 

Presa internaţională a preluat imediat declaraţiile. Unul dintre cei mai respectaţi jurnalişti care se ocupă de tenis a notat că "sunt cele mai severe acuzaţii de dopaj la adresa unui fost număr mondial. Mult mai serioase decât cele la adresa Mariei Sharapova".  

Pe reţelele sociale s-au format două tabere: cei care îi iau apărarea și o susțin pe Simona Halep şi cei care o acuză pe româncă. O parte dintre fanii americancei Serena Williams au inițiat chiar o petiție prin care cer retragerea titlului câștigat în 2019 la Wimbledon.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat, la US Open, în august anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Lumea tenisului, împărțită în două tabere după acuzațiile aduse Simonei Halep. Reacția vehementă a sportivei