Antena Meniu Search
x

Simona Halep acuză ITIA de hărţuire. Reacţie după ce ar fi comis a doua încălcare a regulamentului antidoping: "Mi s-a murdărit numele în cel mai rău mod posibil"

Simona Halep a reacţionat printr-un mesaj postat în social media după ce Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunţat că sportiva ar fi comis a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza "neregulilor în paşaportul său biologic".

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 08:13

Simona Halep, reacţie după ce ar fi comis a doua încălcare a regulamentului antidoping. Sportiva acuză ITIA de hărţuire
Simona Halep, reacţie după ce ar fi comis a doua încălcare a regulamentului antidoping. Sportiva acuză ITIA de hărţuire - Getty Images

Halep acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia deşi ea nici măcar nu s-a gândit vreodată să folosească o substanţă interzisă. Simona Halep a menţionat că aşteaptă audierea din 28 mai în cazul său de dopaj, la care speră că va avea parte de o comisie formată din judecători independenţi şi imparţiali.

"Din 7 octombrie, când am fost acuzată de ITIA cu suspiciunea de dopaj, am trăit cel mai urât coşmar trăit vreodată în viaţa mea. Nu doar mi s-a murdărit numele în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA dintr-un motiv pe care nu îl pot înţelege, de a-mi dovedi vinovăţia în timp ce eu nici măcar nu m-am gândit VREODATĂ să iau vreo substanţă interzisă. Am încercat de două ori să am oportunitatea de a fi judecată de un Tribunal Independent şi ITIA a găsit în mod constant motive de amânare.

Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au descoperit o aşa-zisă evoluţie care nu e normală a sângelui meu. Trei experţi renumiţi la nivel mondial, care mi-au analizat testele de sânge, au spus clar că sângele meu este absolut normal.

Mă simt neajutorată în faţa acestei hărţuiri şi a motivaţiei lor de a-mi dovedi vinovăţia pentru ceva ce nu am făcut niciodată. Subliniez, toată viaţa mea am fost total împotriva oricărei forme de trişare. Nu este ceva potrivit cu valorile mele. Singurul lucru pe care îl sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a avea în sfârşit acces la judecători independenţi şi imparţiali la un Tribunal, care îmi va da şansa de a-mi dovedi nevinovăţia.

Pe acelaşi subiect

Am încredere totală în justiţie şi abia aştept ca în sfârşit să îmi pot prezenta cazul la audierea programată la sfârşitul lunii mai, după câteva amânări ale ITIA. Susţinerea apropiaţilor mei, lumea tenisului şi fanii mei mi-au dat curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi şi de a lupta pentru adevăr. Nu vă pot mulţumi de ajuns pentru asta.

Love, Simona", este mesajul postat de sportivă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Simona Halep, acuzată de o a doua încălcare a regulamentului antidoping

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping, din cauza "neregulilor în paşaportul său biologic". În luna octombrie a anului trecut, Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) a anunţat că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în ambele probe biologice preluate la US Open 2022.

Continuă veștile proaste pentru Simona Halep, fostul număr 1 mondial fiind acuzată de o a doua încălcare, separată, a reglementărilor antidoping pentru nereguli găsite în pașaportul său biologic, transmite Mediafax.

"Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut", se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial.

Anunțul directorului antidoping de la ITIA despre Simona Halep: "Ar fi nepotrivit pentru noi să comentăm detalii"

După ce a dat publicității declarația, Nicole Sapstead, director principal pentru antidoping la ITIA, a adăugat o declarație suplimentară, care sună astfel: "Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate la o situație deja foarte mediatizată. Încă de la începutul acestui proces - și, de fapt, al oricărui alt proces la ITIA - am rămas angajați să ne angajăm cu doamna Halep într-un mod empatic, eficient și în timp util. Apreciem, desigur, că există un mare interes mediatic pentru aceste cazuri. Ar fi nepotrivit pentru noi să comentăm detalii până la încheierea procesului, dar vom continua să ne angajăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022

Lumea tenisului s-a raliat în spatele lui Halep după ce aceasta a fost depistată pozitiv la Roxudustat după US Open 2022 și de atunci românca a fost suspendată din circuit în așteptarea unei audieri pentru dopaj.

O nouă veste proastă pentru dubla campioană de Grand Slam a apărut vineri seara din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Fostul număr 1 mondial a fost acuzată de o a doua abatere, privind neconcordanțe în pașaportul său biologic de sportiv.

Cea de-a doua abatere scoate în evidență problema pașaportului ei biologic (ABP), un sistem de monitorizare antidoping dezvoltat de Agenția Mondială Antidoping (WADA) și adoptat în cadrul Programului antidoping pentru tenis (TADP).

Pașaportul înregistrează diverși parametri sanguini de-a lungul timpului, cu scopul de a detecta eventualele încălcări ale regulilor antidoping (ADRV). Un grup de experți independenți din cadrul ABP a găsit suficiente discrepanțe în ABP-ul lui Halep pentru a depune un rezultat negativ al pașaportului, ceea ce a dus la cea de-a doua acuzație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Simona Halep acuză ITIA de hărţuire. Reacţie după ce ar fi comis a doua încălcare a regulamentului antidoping: "Mi s-a murdărit numele în cel mai rău mod posibil"