Antena Meniu Search
x

Video Lungul drum al pachetului cu "bunătăţi" din ţară şi până la românii din "afară". Sarmalele şi cârnații le alină românilor plecaţi dorul de rude şi familii

Pachetul de mâncare pentru cei Cu cinci zile înainte de Crăciun, e aglomeraţie mare nu doar în magazine, ci şi la firmele de curierat. Cei care au rude peste hotare au grijă să le trimită bunătăţi tradiţionale cum numai acasă pot mânca. Totul este bine ambalat, ca să reziste lungului drum de mii de kilometri până la cei dragi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.12.2021, 19:53

Vezi și

Este gustul de acasă, din bucătăria Elenei, de care copiii plecaţi la muncă în Germania nu se pot lipsi de  Crăciun. Este deja al cincilea an departe de casă. Sărbătorile pentru cei rămaşi sunt la fel de triste. Împachetate cu grijă, sarmalele, cârnații, caltaboșii și multe alte preparate tradiționale pleacă zilele acestea către românii de departe.

De la începutul lunii, firmele de curierat lucrează la foc continuu. Doar la această companie din Iaşi apelează peste 100 de persoane pe zi. Încă de la primele ore ale dimineţii oamenii se aşaza la coadă pentru a trimite coletele cu bunătăţi către cei dragi. Cele mai multe vor ajunge în Italia, Spania şi Anglia.

Cei care nu primesc pachet de la rude au găsit alte soluţii pentru a se bucura de gustul de acasă. Şi-au comandat direct din țară, la cei care prepară produse tradiționale. Alţii s-au gândit să livreze personal pachetele, prin intermediul avionului. În străinătate locuiesc şi lucrează oficial 3,6 milioane de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lungul drum al pachetului cu "bunătăţi" din ţară şi până la românii din "afară". Sarmalele şi cârnații le alină românilor plecaţi dorul de rude şi familii