Antena Meniu Search
x

Video Lungul drum spre casă: "Toate străzile sunt începute, niciuna nu este terminată"

Pentru sute de oameni din Reşiţa, orice drum parcurs la pas, în jurul caselor sau al locuinţelor, este un coşmar. Sunt nevoiţi să ocolească ori să păşească prin gropi şi noroi, din pricina lucrărilor la reţeaua de canalizare, care parcă nu se mai termină. Firma care se ocupă de lucrări a ciuruit strada, după care muncitorii au abandonat lucrarea şi au dispărut fără urmă.

de Vali Popovici

la 05.05.2022, 09:42

Vezi și

Ce am făcut eu ca să pot să vin... La 80 de ani să trec peste asta... încontinuu. 

Coşmarul a început odată cu lucrările la rețelele de apă și canal, atunci când mai multe străzi din Reșița au devenit nişte ruine. Gropile adânci şi noroiul i-au adus în pragul disperării pe cei care locuiesc în zonă. 

Localnic: Toate străzile sunt începute, niciuna nu este terminată. Sunt destui copii. Sunt oameni cu handicap, probleme de sănătate. Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă cineva atinge copacul acesta, gura aceasta de canal. 

Lungul drum spre casă

Pe acelaşi subiect

Despre accesul pompierilor în caz de incendiu nici nu poate fi vorba, iar cei care au nevoie de asistență medicală de urgență sunt transportați cu targa zeci de metri, pentru a ajunge la ambulanţă.

Localnic: Ce se întâmplă dacă îi este rău cuiva? Aici? A fost alaltăieri o salvare aici. A fost o salvare.  N-a putut să coboare. S-a întors. S-a dus prin cealaltă parte. Suntem ultimii oameni, aici. Ultimii oameni suntem aici. 

Localnic: Nu avem cale de acces. Bine aţi venit în România, lucrului bine făcut, aşa cum spune domnul preşedinte Iohannis. 

Cei responsabili spun că este vorba despre lucrări de extindere a rețelelor de apă și canal, aprobate de autorităţi.

Directorul adj, AquaCaraș – Viorel Mutua: Există un grad de disconfort pe aceste străzi. Dar aş dori să vin cu precizarea că la AquaCaraș nu a venit nicio sesizare în acest sens. 

Firma care face lucrările a fost amendată de două ori, de fiecare dată cu 25.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lungul drum spre casă: "Toate străzile sunt începute, niciuna nu este terminată"