Antena Meniu Search
x

Video "Aşa, în halul ăsta, să vină atâta apă niciodată n-a fost". Ploile au făcut prăpăd în Vaslui: 20 de kilometri de drumuri, măturate de ape

Ploile torențiale din judeţul Vaslui au inundat mai multe localități. Au căzut zeci de litri de apă pe metru pătrat într-un interval foarte scurt. La vremea severă s-au adăugat grindina și vijeliile. Viiturie au atins peste un metru și au măturat totul în cale. Zeci de familii au fost afectate de inundații. 

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 08:33

Vezi și

S-au rupt norii în judeţul Vaslui. Localitatea Valea lui Darie a fost cea mai afectată. Aproape 20 gospodării au fost inundate. Apele furioase au smuls garduri şi au distrus podeţe, luni seară. Satul este înconjurat de dealuri, iar viitura i-a prins pe localnici ca într-o menghină.

La lumina zilei se vad cel mai bine efectele inundatiilor.  

Localnic: Apa a venit  peste nivelul podului, a săpat roata împrejur şi l-a dărâmat. 

20 de kilometri de drumuri comunale şi sătești sunt afectate, apele măturând totul în cale. Iar viile şi grădinile au fost puse la pământ. 

Pe acelaşi subiect

Inundaţiile au făcut prăpăd în Vaslui

Localnică: Aşa, în halul ăsta.. să vină atâta apă niciodată n-a fost. Niciodată n-a fost. Când am îndrăznit să trec încoace m-a luat apa şi m-am agăţat cu mâinile de gratii şi m-am întors înapoi ca să nu mă ia apa la vale. S-a înmuiat gheaţa acum dar era cât gardul înaltă cu mal cu tot. 

Localnici: Ceapa, bobul. Ce-a fost semanat aici e tot dus de ape. N-a mai ramas nimic. Acum de la capat ca sa poata avea cu ce sa treaca peste an.

- A venit o furtuna intai, dupa care un pic de ploaie si pe urma perete, gheata si furtuna si apa multa la vale.  

Bătrânică: Am 84 de ani. În iulie împlinesc. Nu mi s-o întâmplat aşa. Chiar aşa..S-a rupt un nor. M-am speriat. tremuram şi mă rugam la Dumnezeu.

Pagube importante au suferit si fermierii , ale caror terenuri au fost maturate de viituri . Dezastrul este completat si de zeci de poduri si podete care nu mai pot fi folosite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Aşa, în halul ăsta, să vină atâta apă niciodată n-a fost". Ploile au făcut prăpăd în Vaslui: 20 de kilometri de drumuri, măturate de ape