Antena Meniu Search
x

MAE, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre românii răniţi în ATENTATUL TERORIST de la Londra

Ministerul român de Externe are noi informaţii despre Andrei și Andreea, cei doi turiști români care au fost răniți la Londra. Ei vizitau capitala britanică și veneau de la Catedrala Westminster, cu gândul să ajungă la Ochiul Londrei. Pe Podul Westminster însă, ei au fost loviți de teroristul care gonea cu o mașină.

- telegraph.co.uk

Ministerul român de Externe are noi informaţii despre Andrei și Andreea, cei doi turiști români care au fost răniți la Londra. Ei vizitau capitala britanică și veneau de la Catedrala Westminster, cu gândul să ajungă la Ochiul Londrei. Pe Podul Westminster însă, ei au fost loviți de teroristul care gonea cu o mașină.

Potrivit MAE, unul dintre românii răniţi în atacul de miercuri de la Londra este internat în continuare, în stare gravă, iar celălalt cetăţean român, care a fost rănit uşor, a fost externat.

Pentru o imagine completă citeşte şi: VIDEO DRAMATIC cu momentul când românca rănită în atentatul de la Londra e ARUNCATĂ DE PE POD. Iubitul ei a fost și el rănit. Cine sunt cei doi români

Imediat după producerea atacului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală pentru obţinerea unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acorda asistenţă consulară. 

Pe acelaşi subiect

MAE menţionează că una dintre cele două persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma atacului, a fost externată. 

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menţine permanent legătura atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât şi cu cetăţeanul român care a fost externat, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări, adaugă Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ‪+44 20 76027328; ‪+44 20 76029833; ‪+44 20 76036694; ‪+44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, miercuri seară, că cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un bărbat şi o femeie, turişti, iar femeia se află într-o stare "relativ critică", ea fiind lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster şi fiind proiectată în Tamisa.

Pentru o imagine completă citeşte şi: 

ISIS, mesaj după CARNAGIUL din Londra. Adepţii grupării teroriste sărbătoresc şi vorbesc despre RĂZBUNARE: Sânge pentru sânge! (VIDEO)

Mihalache preciza, la Antena 3, că tânăra are "multiple fracturi şi leziuni", iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor. Ambasadorul României la Londra a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

Dan Mihalache a precizat că tânărul care o însoţea are o fractură la laba piciorului şi că ar fi urmat să îşi sărbătorească vineri ziua de naştere.

Patru oameni au murit şi alţi peste 40 au fost răniţi, miercuri, la Londra după un atac în zona Parlamentului britanic. Un bărbat a intrat cu maşina în mulţime pe podul Westminster, ulterior fiind ucis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » MAE, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre românii răniţi în ATENTATUL TERORIST de la Londra