Antena Meniu Search
x

MAE: Consulatul General al României are în atenție atacul de la Istanbul și verifică dacă printre victime se numără și români

Consulatul General al României la Istanbul are în atenție atacul comis duminică dimineață la la un club din oraș, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți și verifică dacă printre victime sunt și cetățeni români.

Consulatul General al României la Istanbul are în atenție atacul comis duminică dimineață la la un club din oraș, soldat cu 39 de morți și 69 de răniți și verifică dacă printre victime sunt și cetățeni români.

''Consulatul General al României la Istanbul are în atenție incidentul produs în dimineața zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02,00 (01,00 ora României), soldat cu numeroși morți și răniți. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile abilitate și spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetățeni români. (...) Ministerul Afacerilor Externe își exprimă profundul regret pentru pierderea de vieți omenești și transmite condoleanțe familiilor victimelor'', se arată într-un comunicat al MAE.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluția situației și este pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul — (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Amintim că un posibil atac terorist a avut loc la petrecerea de revelion, într-un club de noapte din Istanbul, unde doi indivizi, costumați în Moș Crăciun au deschis focul asupra mulțimii, omorând 39 de oameni, dintre care 16 străini, iar mulți alții sunt răniți.

Revenim cu amănunte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » MAE: Consulatul General al României are în atenție atacul de la Istanbul și verifică dacă printre victime se numără și români