Antena Meniu Search
x

Video MApN sporeşte paza la toate unităţile militare din ţară. Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui soldat, într-o unitate din Mamaia

Este alarmă în Constanţa. Un individ mascat a intrat într-o unitate militară din Mamaia Sat unde a atacat un soldat şi a furat pistolul mitralieră şi un încărcător. Militarul ar fi opus rezistenţă, dar individul, care avea şi o armă albă, s-a dovedit prea puternic. A sărit apoi gardul unităţii şi s-a făcut nevăzut, cu tot cu armă. Străzile din Mamaia şi Constanţa s-au umplut de poliţişti, iar paza la consulatul Rusiei din Constanţa a fost întărită, preventiv. Ministerul Apărării a dispus sporirea pazei la toate unităţile militare din ţară. 

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 08:09

Arma şi 30 de cartuşe au fost furate
Arma şi 30 de cartuşe au fost furate

Întâmplarea, care a şocat pe toată lumea, s-a petrecut în jurul orei 20.15.

Costi Spînu, purtător de  cuvânt MApN: O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare și l-a atacat pe militarul din pază.

Militarul a opus rezistenţă, spune reprezentantul MApN. Chiar s-a luptat cu agresorul corp-la-corp, însă, cu toate eforturile, a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

​Costi Spînu, purtător de  cuvânt MApN: După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității, a sărit gardul, iar militarul agresat, evident, a anunțat de urgență comanda unității.

Pe acelaşi subiect

Cetăţean: Nu era pregătit, înseamnă, militarul dacă...a reuşit.

Razie pe străzile din Constanţa

Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea şi comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică, unde a avut loc atacul. 

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: Imediat după sesizare, s-au demarat activităţi specifice, printre care instituirea de filtre de control în trafic.

Toate străzile din Constanţa, dar şi instituţiile importante, au fost împânzite de poliţişti. Inclusiv Consulatul Rusiei din Constanța. Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.

Reporter: Starea militarului în acest moment care este?

Costi Spînu,, purtător de  cuvânt MApN:  A fost evaluat medical, este în afara oricărui pericol, nu sunt consecinţe grave.

Este al treilea incident în mai puţin de o lună care pune Armata Română într-o lumină proastă. Vineri, un militar de 35 de ani a murit în poligonul Smârdan, din Galaţi, strivit de un tanc în timpul unui exerciţiu militar. Iar pe 2 martie, în judeţul Constanţa, s-au prăbuşit unul după altul un MiG-21 și elicopterul militar trimis la operaţiunea de salvare. Opt oameni au murit atunci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » MApN sporeşte paza la toate unităţile militare din ţară. Un individ mascat a furat arma şi muniţia unui soldat, într-o unitate din Mamaia