Antena Meniu Search
x

Maratonul Wing For Life World Run, gata de start!

Mâine oameni din întreaga lume vor alerga pentru cei care nu pot. În 35 de locaţii din întreaga lume se va da startul, în acelaşi timp, maratonului Wing For Life World Run

Vezi și

Mâine oameni din întreaga lume vor alerga pentru cei care nu pot. În 35 de locaţii din întreaga lume se va da startul, în acelaşi timp, maratonului Wing For Life World Run

Pe 3 Mai 2015, ora 14:00 , peste 80.000 de alergători din 33 de ţări vor lua startul în evenimentul care schimba regulile unui maraton obişnuit; cursa nu are o distanţă fixă şi toţi alergătorii din întreaga lume vor lua startul în acelaşi timp. Niciodată, în istoria sportului nu a mai avut loc un astfel de eveniment. Toate acestea pentru a ajuta la îndeplinirea misiunii Wings for Life: să găsească un remediu pentru vindecarea traumatismelor măduvei spinării.

La Bucureşti startul se va da în parcarea unui hipermaket din Pantelimon, iar traseul va continua pe DN3 - DN3A, pe ruta Bucureşti - Feteşti.

Sportivii profesionişti favoriţi la titlul local

Wouter Decock este de naţionalitate belgiană, iar anul trecut a câştigat cursa Wings for Life World Run din Belgia, cu 65,11 km parcurşi. În 2014 a reuşit să se claseze pe locul 5 mondial. Wouter este membru al echipei naţionale de ultramaraton. Recordul personal pentru 50 km este 3h14min40sec, iar pentru 100 km este 6h54min42sec.

Eugen Sorop este câştigătorul Wings for Life World Run Bucureşti 2014. Anul trecut Eugen a parcurs 58,86 km până l-a prin Maşina Oficială de Finiş. Anul acesta a ales să alerge tot în România. Recordul personal pentru maraton este 2h26min45sec.

Alexandru Corneschi practică atletismul de 10 ani şi este multiplu campion naţional la maraton şi semimaraton şi campion balcanic cros. Cel mai bun timp al său este cel de la Maratonul Internaţional Bucureşti - 2h33min. Alexandru va alerga pentru tatăl său, imobilizat de 8 ani într-un scaun cu rotile. Alexandru ţinteşte să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Rio, la maraton.

Daniel Lupulescu este sportivul atipic, pentru că s-a apucat târziu de atletism , dar cu foarte multă muncă şi un talent uriaş a reuşit să îşi clădească un nume în atletismul românesc, devenind multiplu campion naţional atât în probe de şosea, cât şi de alergare montană. El este actualul campion naţional de maraton al României, titlu obţinut în 2013 la Maratonul Internaţional Bucureşti. Recordul personal la maraton este de 2h34min.

Liliana Danci este câştigătoarea Wings for Life World Run Bucureşti 2014. Ea a parcurs 39,03 km. Practică atletismul din septembrie 2003, fiind antrenată de Dragomir Cristian. În atletism s-a evidenţiat în probele de semifond, în special 3000m obstacole, cros, alergare montană, făcând cu succes trecerea, în ultimul an, la probe mai lungi, precum semimaraton şi maraton. Recordul personal la maraton este de 2h48min.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Maratonul Wing For Life World Run, gata de start!