Antena Meniu Search
x

Mărturia femeii jandarm agresate la protestul din 10 august: "A fost o ură declanşată împotriva unui om în uniformă" (Video)

Tânăra jandarmeriţă agresată de protestatari la manifestările violente din 10 august, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că va continua să-şi exercite în continuare atribuţiile, în ciuda faptului că a fost subiectul unor violenţe greu de înţeles.

Tânăra jandarmeriţă agresată de protestatari la manifestările violente din 10 august, a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 că va continua să-şi exercite în continuare atribuţiile, în ciuda faptului că a fost subiectul unor violenţe greu de înţeles.

Ea a povestit tot filmul intervenţiei la care a luat parte şi cum s-a ajuns la acele violenţe regretabile din Piaţa Victoriei.

Am participat la intervenţie împreună cu detaşamentul din care fac parte, în sprijinul solicitat pe 112 de către colegii de la Poliţie. Pe perioada deplasării, se exercitau asupra noastră violenţe, se aruncau cu diferite obiecte în noi.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi bărbaţi au început să-i lovească pe cei doi jandarmi căzuţi la pământ

"La un moment dat, nu ştiu din ce motiv, am căzut, m-am împiedicat sau cineva a intrat în mine, nu ştiu exact. Ştiu că am căzut, colegul meu a căzut lângă şi în acel moment am început să fim loviţi, atât cu pumnii cât şi cu picioarele. 

În momentul în care am fost prinsă în busculadă am căzut pe sol, atât eu cât şi colegul meu Cristian. Din acel moment, mai mulţi bărbaţi au început să ne lovească cu pumnii şi cu picioarele. Eram loviţi cu sete, cu sălbăticie şi în ciuda faptului că îi imploram să nu ne mai lovească, aceştia nu s-au oprit."

S-a temut pentru viaţa ei

"M-am temut pentru viaţa mea. Eram plină de vânătăi pe spate, pe mâini, mai multe hematoame în zona capului, pe gât, în zona cervicală. Cu ajutorul colegului meu şi a câtorva protestatari, am reuşit să ajung la colegii mei, pe picioare, dar eram în stare de şoc. Am fost condusă la o ambulanţă şi apoi la spital."

Momentul când i-a dispărut pistolul

"Momentul când mi-au luat pistolul nu l-am simţit, dar am simţit încă de când eram jos că mă căutau de pistol, am simţit nişte mâini care mă pipăiau în zona şoldului şi abdomenului, dar pentru că eram lovită fără oprire nu mi-am putut duce mâinile în zona respectivă. Am încercat cât am putut să-mi protejez capul, deoarece nici măcar casca nu o mai aveam".

Tânăra spune că nu este prima dată când participă la un protest, ea luând partea la mai multe evenimente şi misiuni.

"Îmi voi îndeplini în continuare sarcinile de serviciu şi voi lua parte la toate evenimentele din cadrul structurii din care fac parte, dar, dacă acest comportament se consideră a fi unul normal, unde aş putea să mă mut ca să am o siguranţă că voi fi bine".

Părinţii ei au văzut toată scena la televizor

"În acea seara, ca majoritatea cetăţenilor, şi părinţii mei se uitau la televizor şi ştiau că sunt de serviciu. Din nefericire şi lucrul care m-a durut cel mai tare a fost că ei au văzut cum şi când am fost lovită. Acest lucru m-a durut cred că cel mai tare".

Tânăra spune că întotdeauna i-a plăcut uniforma militară şi s-a gândit că oamenii o vor privi cu respect.

"Referitor la ieşirea mea din spital, eu mă întreb ce s-ar fi vrut? Să ies în scaun cu rotile care să impresionez? Am considerat să ies la fel cum mă simţeam. Mă simţeam bine, eram bucuroasă că pot din nou să merg în aer liber, că pot din nou să-mi îmbrăţişez familia, rudele, prietenii. Nu înţeleg de ce am fost acuzată aşa. Încă de mic copil mi-a plăcut uniforma militară. Am considerat întotdeauna că oamenii mă vor privi cu respect, pentru că, într-un fel sau altul le port de grijă. În ciuda faptului că este o meserie riscantă, nu m-am gândit niciodată că voi fi pusă într-i situaţie atît de gravă. Consider că acel atac a fost o ură declanşată împotriva unui om în uniformă, iar din câte ştiu eu legea este foarte clară cu privire la acest aspect", a declarat femeia jandarm agresată la protestul din 10 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mărturia femeii jandarm agresate la protestul din 10 august: "A fost o ură declanşată împotriva unui om în uniformă" (Video)