Antena Meniu Search
x

Video Mascaţii au intrat peste localnicii din Sinteşti, care au otravit din nou Capitala. Aerul a ajuns să fie la fel de toxic ca în Beijing

Ne sufocăm şi ne îmbolnăvim. Noaptea trecută, aerul din Bucureşti a fost la fel de toxic ca in capitala Chinei. Pentru că, din nou, locuitorii din Sinteşti, o comună aflată la 50 de kilometri, au ars tone de deşeuri. Reprezentanţi ai Gărzii de mediu, însoţiţi de 120 de jandarmi şi mascaţi au descins în curţile transformate în depozite.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 19:32

Vezi și

Asta este zgura care rezultă în urma arderilor de cabluri aruncate aici. Tot mormanul ăsta de deşeuri e o depozitare ilegală de deşeuri.

Şi o sursă nesecată de otravă. Norul toxic a ajuns azi-noapte până deasupra Bucureştiului. Reprezentanţii gărzii de mediu, însoţiţi de mascaţi şi jandarmi, au mers să vadă exact unde sunt arse ilegal deşeuri.

Mascaţi: Hai pe Principală!

Comuna a fost transformată de-a lungul vremii într-un uriaş depozit. Aici se valorifică orice se poate demonta din maşini şi se ard resturile.

Pe acelaşi subiect

Sinteşti, depozitul uriaş de deşeuri

Laurenţiu Rădulescu reporter Observator: Sute de kilograme de deşeuri în interiorul curţilor şi alte câteva zeci de tone de deşeuri pe străzile din Sinteşti. Aşa arată această zonă, inclusiv camioane, autocare care au fost aduse aici pentru a fi ulterior dezmembrate.

O parte dintre localnici s-au baricadat în gospodării şi au încercat să-i ţină la distanţă pe oamenii legii. 

Mascaţi: Avem voie să întrăm în spatele curţii să vedem dacă aţi dat foc la gunoaie.

Autorităţile au apelat şi la reprezentanţii Remat pentru a transporta materialele depozitate în curţile oamenilor. Fenomenul Sinteşti este doar vârful afacerilor ilicite cu deşeuri. Şi controalele au rolul de a descuraja o practică scăpată de sub control. 

Andrei Corlan, Ministerul Apelor Mediului şi Pădurilor: Un mesaj ferm transmis celor care se ocupă cu comerţ ilegal de deşeuri, care participă la această economie subterană în domeniul gestionării deşeurilor.

Specialiştii spun că odată cu răcirea vremii, poluarea se va intensifica. Ar fi nevoie de legi mai aspre pentru a-i împiedica pe cei care ard necontrolat deşeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mascaţii au intrat peste localnicii din Sinteşti, care au otravit din nou Capitala. Aerul a ajuns să fie la fel de toxic ca în Beijing