Antena Meniu Search
x

Măsuri sporite de securitate pentru vizita lui Papa Francisc. Înscrierile pentru întâlniri, doar online

Măsuri extraordinare de securitate pentru vizita Papei Francisc, din luna mai. Este un moment istoric pentru România, dar şi unul foarte complicat pentru autorităţile noastre, din punct de vedere organizatoric. Mai ales că Suveranul Pontif vrea să fie aproape de oameni şi să stea de vorbă cu ei.

de Redactia Observator

la 24.03.2019, 12:52

Vezi și

Măsuri extraordinare de securitate pentru vizita Papei Francisc, de la sfârşitul lunii mai. Este un moment istoric pentru România, dar şi unul foarte complicat pentru autorităţile noastre, din punct de vedere organizatoric. Mai ales că Suveranul Pontif, în toate vizitele sale, vrea să fie aproape de oameni şi să stea de vorbă cu ei.

În aceste condiţii, pentru întâlnirile cu românii de la Iaşi, Blaj, Şumuleu sau Bucureşti, înscrierile se pot face doar online.

În cele patru zile pe care le petrece în România, Papa Francisc va dormi la Bucureşti. Iar în timpul zilei va merge în ţară, cu avionul, elicopterul sau cu maşina. Bineînţeles, ca în toate vizitele, va folosi papamobilul

Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice, anunţă că, "se va folosi papamobilul pentru ca papa sa nu fie ţinut departe de oameni, dar în acelaşi timp să existe toate măsurile de siguranţă. Ţinând cont de predilecţia Papei pentru oameni, pentru copii,pentru oameni bolnavi, el oricând poate opri papamobilul să întâlnească, să binecuvânteze, să ia în braţe sau să mângâie".

Sunt aşteptați sute de mii de oameni

La Bucureşti a fost deja constituit un Comitet Operativ, alcătuit din ministere şi autorităţi locale, care se ocupă de toate detaliile organizatorice. Papa va fi păzit şi de reprezentanţi ai Gărzii Elveţiene, aşa cum se întâmplă în fiecare dintre vizitele sale. Dispozitivul de securitate este impresionant.

Cele mai dificile momente, din punct de vedere al siguranţei, sunt, bineînţeles, cele cu public. La Bucureşti sunt aşteptaţi aproximativ 20.000 de oameni, la Iaşi peste 50.000, la fel şi la Blaj. Iar cifrele sunt doar estimări ale comunităţii catolice. Mulţimea cea mai mare va fi la Şumleu, în Harghita, unde sunt aşteptaţi peste 300.000 de oameni.

FRANCISC DOBOŞ purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, este convins că "foarte, foarte mulţi români vor dori să simtă, să trăiască, să aibă percepţia emoţiei acestui moment. Este un mare dar".

Cei care vor dori să participe la momentele publice se vor putea înscrie online pe site-ul pontifex.ro, unde oamenii se pot înregistra până la sfârşitul acestei luni.

Slujbele din România, urmărite pe ecrane

Apoi vor primi un cod de bare, care le va permite accesul în zona protejată. Pentru cei care vor să urmărească slujbele de aproape, dar nu se înscriu, vor fi instalate şi ecrane

Parohiile au început deja să organizeze grupurile de pelerini. Cei care vin separat sunt sfătuiţi să ajungă la locurile de rugăciune cu o zi înainte, pentru că va fi extrem de aglomerat.

Autoritățile locale și organizatorii cer cu insistenţă ca oamenii să nu meargă cu maşini personale. La Şumuleu Ciuc, accesul în oraş va fi restriţionat încă de pe 31 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Măsuri sporite de securitate pentru vizita lui Papa Francisc. Înscrierile pentru întâlniri, doar online