Antena Meniu Search
x

Medic ambulanțier infectat cu coronavirus, trimis în misiuni după un rezultat greșit de la DSP Brașov

Un medic ambulanțier de la Brașov, infectat cu coronavirus, a mers trei zile în misiuni din cauză că a primit un rezultatul testului greșit. Testul medicului era pozitiv, însă DSP a anunțat inițial că este negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi și de pacienți. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.08.2020, 12:31

Medic ambulanțier infectat cu coronavirus, trimis în misiuni după un rezultat greșit de la DSP Brașov
Medic ambulanțier infectat cu coronavirus, trimis în misiuni după un rezultat greșit de la DSP Brașov
  • Totul a fost posibil după o anchetă epidemiologică demarată la nivelul instituției în legătură cu un alt angajat al Serviciului de Ambulanță Brașov, depistat pozitiv la COVID-19.
  • Inițial, medicul a fost anunțat de DSP Brașov că nu este infectat, deși își poate continua misiunile.

Totul a fost posibil după o anchetă epidemiologică demarată la nivelul instituției în legătură cu un alt angajat al Serviciului de Ambulanță Brașov, depistat pozitiv  la COVID-19.

Atunci, autoritățile au identificat șapte contacți direcți, printre care și doi medici din instituție.

Conform protocolului, medicul a continuat să își facă treaba și a mers în misiuni până la aflarea rezultatului testului. Vineri, instituția a primit oficial rezultatele: cei doi medici nu sunt contaminati și își pot vedea de viața profesională și personală. În aceeași zi, unul dintre ei a verificat personal, la Direcția de Sănătate Publică Brașov, rezultatul testului. A primit același răspuns.

După alte două ture lucrate, cei de la  Direcția de Sănătate Publică Brașov au sunat la șeful ambulanței să îi spună că, de fapt, omul e pozitiv și undeva s-a produs o greșeală.

Ministrul Sănătății a cerut un control la DSP Brașov. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medic ambulanțier infectat cu coronavirus, trimis în misiuni după un rezultat greșit de la DSP Brașov