Antena Meniu Search
x

Virgil Musta: Am avut și pacienți pe care i-am salvat, apoi mi-au spus că ei nu cred că au avut coronavirus

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Spitalului COVID din Timișoara, unul dintre cele mai importante din România, a povestit într-un interviu acordat recent că a avut şi pacienţi care au rămas sceptici faţă de existenţa bolii COVID-19 chiar şi după ce s-au îmbolnăvit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.08.2020, 11:28

Virgil Musta: Am avut și pacienți pe care i-am salvat, apoi mi-au spus că ei nu cred că au avut coronavirus
Virgil Musta: Am avut și pacienți pe care i-am salvat, apoi mi-au spus că ei nu cred că au avut coronavirus - Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi via Hepta
  • În opinia sa, lupta cu pandemia nu poate fi câştigată decât prin prevenţie, mai ales că spitalele COVID sunt deja pline.

Medicul Virgil Musta spune că nu și-a pierdut speranța că românii vor înțelege că trebuie să se protejeze și să respecte regulile. 

"Am avut şi pacienţi care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înţeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine ştie ce altă boală”, spune medicul Musta, pentru Hotnews.

”Eu am speranţa că lumea a început să înţeleagă. Am văzut şi o statistică că 75% din oameni înţeleg că este pandemie şi că e nevoie să respectăm nişte reguli. Asta îmi dă speranţă că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situaţie suntem, se vor menţine regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim", a mai spus medicul.

În opinia sa, lupta cu pandemia nu poate fi câştigată decât prin prevenţie, mai ales că spitalele dedicate sunt deja pline.  

„Este puţin probabil ca lupta să fie câştigată în spitale. În primul rând ea va fi câştigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte ţări au fost copleşite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească”, a mai spus el.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Virgil Musta: Am avut și pacienți pe care i-am salvat, apoi mi-au spus că ei nu cred că au avut coronavirus