Antena Meniu Search
x

Galerie foto Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila: Recomandăm tuturor să se vaccineze

Membrii Guvernului s-au vaccinat miercuri împotriva Covid. Imunizarea oficialilor Executivului a început la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar “Dr. Carol Davila”.

de Monica Palade

la 20.01.2021, 21:14

Vezi și

Conform Guvernului, sosirea membrilor Cabinetului la Spitalul Militar s-a făcut în grupe de câte patru persoane, la un interval de aproximativ 20 de minute. 

Primii care s-au vaccinat miercuri dimineaţă au fost ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, vicepremierul Dan Barna.

Miniştrii, îndemn la vaccinare

 "Le recomand tuturor celor care ne urmăresc să se înscrie, să meargă să se vaccineze, e singura cale prin care putem sperăm anul acesta să ieşim din logica pandemiei şi să intrăm într-o logică de ţară normală, care se dezvoltă. Vaccinul e sigur, vaccinul e necesar, tuturor vă recomand, mergeţi să vă vaccinaţi", a declarat, ulterior, vicepremierul Dan Barna.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că s-a prezentat la vaccinare când i-a venit rândul.

"Sunt convins că prin vaccinare putem depăşi această etapă a pandemiei şi încet, încet putem reveni la viaţa noastră normală. De aceea, le recomand şi eu tuturor să se înscrie şi să meargă la vaccinare, nu există niciun pericol, este un vaccin modern, este un vaccin de tip nou şi cu toţii vom fi în siguranţă, ne vom proteja reciproc dacă ne vom vaccina", a susţinut Kelemen.

"M-am vaccinat, având un sentiment de încredere în ştiinţă, încredere că suntem pe drumul cel bun. Încredere în ştiinţă pentru că eu consider că este singura modalitate de a scăpa de această pandemie, încredere că suntem pe drumul cel bun pentru a ne recâştiga dreptul la o viaţă normală, la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie. Decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă. Îi îndemn pe toţi românii să se vaccineze, indiferent că nu au contactat această boală sau au trecut prin boală, aşa cum am trecut şi eu", a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a îndemnat şi el oamenii să se vaccineze.

"Am făcut vaccinul, a fost uşor, a fost simplu, nu doare, vaccinarea e o premisă esenţială pentru revenirea la normalitate şi pentru reluarea activităţii economice şi în primul rând pentru relansare economică. Aşadar vă recomand, vă îndemn veniţi cu încredere, vaccinaţi-vă", a afirmat Nazare.

Ulterior, s-au vaccinat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

"M-am vaccinat. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii care ne-a dat peste cap tot ritmul vieţii începând cu anul 2019, începutul anului 2020. M-am vaccinat pentru că sunt convins că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii şi de asemenea, sunt convins că acest vaccin este unul sigur, care mă poate ajuta atât pe mine şi prin gestul meu sunt convins că pot ajuta pe toţi ceilalţi de lângă mine. Sunt convins că în acest fel putem să ne protejăm familia, prietenii şi pe toţi cei cu care interacţionăm. Cred că este un demers de etică pentru a respecta efortul care s-a făcut de către toate instituţiile statului implicate în lupta cu această pandemie", a susţinut, la rândul său, ministrul Apărării, Nicoale Ciucă.

Ministrul de Externe şi importanţa vaccinării asupra călătoriilor

La rândul său, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a amintit de un episod trist din viaţa sa şi a menţionat şi implicaţiile pe care vaccinarea le are asupra călătoriilor.

"Am să dau astăzi un mesaj personal. Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza Covid-19, ci din cauza unei alte afecţiuni. În toată viaţa sa profesională mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii şi virusuri periculoase şi am învăţat de la ea şi de la cărţile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populaţiei. Am suferit foate mult din cauza pierderii mamei mele, dar şi mai mult am suferit în tot anul care a trecut şi înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut să o îmbrăţişez şi să o sărut. De aceeea, vă rog pe toţi să decideţi să vă vaccinaţi pentru că în felul acesta vă veţi putea îmbrăţişa şi săruta fără grijă părinţii şi bunicii(....)În felul acesta vom fi cu toţii sănătoşi, vom putea să circulăm fără grijă peste graniţă şi vă asigur că din perspectiva Ministerului Afacerilor Externe vom face tot ceea ce stă în competenţele noastre pentru a asigura călătoria fără probleme a cetăţenilor români în afara ţării. Vă mulţumesc şi vă rog încă o dată pe toţi să vă vaccinaţi", a declarat Aurescu, miercuri, după ce s-a vaccinat la Spitalul Militar Central.

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat la sfârşitul săptămânii trecute

Premierul Florin Cîţu a fost vaccinat anti-COVID, sâmbătă, în cea de-a doua zi de la debutul celei de-a doua etape a vaccinării. 

La final, premierul a susţinut că până în septembrie, peste 10 milioane de români vor fi vaccinaţi.

"Foarte, foarte uşor. Chiar nu am simţit nimic. Nu am simţit când mi-a facut vaccinul. Mă bucur că m-am vaccinat, am făcut-o pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi bineînţeles să dau un semnal de alarmă pentru toţi românii. Am văzut acest semnal că românii vor să se vaccineze şi e în interesul de a se înscrie pe platoformă, orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe câţi mai mulţi români să se vaccineze, o voi face. Este important să înţelegem că împreună cu păstratea măsurilor de restriţie, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem îninge această pamndemie. Rămânem la acelaşi obiectiv, 10 milioane 400 de români vaccinaţi până în septembrie", a declarat Florin Cîţu.

Preşedinţii Senatului, Anca Dragu, şi Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban s-au vaccinat marţi

Preşedinţii Senatului, Anca Dragu, şi Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban s-au vaccinat marţi.  Cei doi au venit împreună la centru şi s-au vaccinat simultan. La final, Anca Dragu şi Ludovic Orban au susţinut câte o declaraţie, exprimându-şi speranţa că viaţa se va întoarce la normal cât mai curând. 

”Mă bucur că am ajuns în această zi în care vaccinul împotriva acestui virus să fie disponibil. Mă bucur că rata de vaccinare a crescut. Am ajuns la 30.000 de vaccinări pe zi. Asta înseamnă că în curând ne putem relua viețile. Putem să ne vizităm familia, să ne îmbrațisăm cu cei apropiați, să reluăm activitățile, să mergem să ne plimbăm, într-un cuvânt să revenim la viața normală. Este un semn bun pentru economia românească și pentru acest nou început de an”, a spus Anca Dragu în faţa jurnaliştilor.

La rândul său, Ludovic Orban a susţinut că a dorit să le dea românilor un exemplu:

„Am luat decizia de a mă vaccina în special cu obiectivul de a le arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin și în procesul de vaccinare, că nu există niciun risc, dar şi că vaccinarea cetățenilor români reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață normală și de a putea relua procesul de creștere economică și pentru a putea să ne reluăm viața. Cred că această campanie de vaccinare este funamentală pentru evoluția societăţii şi economiei României. Apreciez solidaritatea în abordarea campaniei de vaccinare la nivel european, în faptul că la nivel european Comisia Europeană s-a implicat extrem de serios pentru a susține procesul de vaccinare în toate țările UE. Deja există doua vacicnuri aprobate, cantitatea de vacicnuri disponibilă pentru România va crește în timp. Capabilitatea, infrastructrua și logisita necesară va permite vaccinarea unui număr din ce în ce mai mare de cetățeni români, ca într-un timp cât mai scurt să reușim să învigem pandemia”, a declarat Ludovic Orban.

A doua etapă a vaccinării anti-COVID a început vineri, primul imunizat în această etapă fiind preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Membrii Guvernului, vaccinaţi anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davila: Recomandăm tuturor să se vaccineze