Antena Meniu Search
x

Video Meniu special pentru animalele pădurii. Cerbii şi căprioarele, hrănite de pădurarii cu suflet mare ca să poată trece peste iarnă

Meniu special pentru vieţuitoarele pădurii! Ca să le ajute să treacă mai uşor peste iarnă, pădurarii le duc în fiecare zi mâncare căprioarelor şi cerbilor. Fân, porumb şi mere. Fără ajutorul oamenilor, puţine sălbăticiuni ar supravieţui temperaturilor scăzute şi lipsei de hrană. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 31.01.2024, 22:12

Vezi și

La câţiva kilometri de Baia Mare, 150 de căprioare şi cerbi s-au învăţat să vină la pădurari...când oamenii le fluieră într-un anume fel. Animalele graţioase şi sprintene stau cu urechile ciulite. Aşteaptă semnalul pentru masa zilnică. 

Pădurarii din Maramureş bat km întregi ca să le ducă hrană

Pădurar: Le-am adus fân la animale şi porumb. Hrănirea o facem în fiecare zi. O dată pe zi le administrăm fân şi porumb. 

Mihai Leșan, purtător de cuvânt Direcția Silvică Maramureș: Avem grijă să le dăm mai mult decât vara mâncare pentru că ele nu îşi asigură hrana singure, aşa că silvicultorii sunt alături de animalele sălbatice pentru întreţinerea şi dezvoltarea lor corectă. Avem baloţi de lucernă, există şi sare pregătită pentru cervidele sunt cele care au nevoie de aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

Cerbii şi căprioarele încep să alerge prin pădurea de 500 de hectare, de lângă Şomcuta Mare, îndată ce pădurarii le-au aşternut masa.

Simona Vasiac, reporter Observator: Silvicultorii au împrăştiat deja boabele de porumb, iar acum trebuie să facem linişte pentru a nu deranja animalele şi să le aşteptăm la masă. 

În timp ce căprioarele şi cerbii se bucură de mâncarea adusă de oameni, pădurarii se îndepărtează în linişte. Se vor revedea, din nou, mâine. 

Cei din Maramureş nu sunt singurii care muncesc necontenit pentru a ajuta sălbăticiunile să supravieţuiască ierna. Camerele de supraveghere dintr-o pădure din judeţul Iaşi au filmat zeci de căprioare care se înfruptă din hrana oferită de silvicultori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Meniu special pentru animalele pădurii. Cerbii şi căprioarele, hrănite de pădurarii cu suflet mare ca să poată trece peste iarnă