Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Pavilionul în care erau adăpostite maimuţele babuin a luat foc

A fost panică ieri la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea, după ce acoperişul pavilionului în care erau adăpostite maimuţele a luat foc. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele lăsate de incendiu înseamnă enorm pentru animale, mai ales acum iarna. Sezonul rece este o mare provocare pentru îngrijitori. La Târgu Mureş, de exemplu, animalele sunt monitorizate cu ajutorul unei camere cu termoviziune. 

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 08:57

Vezi și

12 maimuţe babuin au fost în pericol ieri dimineaţă, după ce la acoperişul pavilionului a izbucnit un incendiu. Panica a fost cu atât mai mare pentru că în interiorul Grădinii Zoologice erau atât angajaţi, cât şi vizitatori.

Sorin Albinaru - pdc ISU Vâlcea: Din fericire nu au fost persoane şi animale surprinse de incendiu, toate cele 12 maimuţe din rasa Pavian fiind tefere şi nevătămate. 

Structura de lemn şi termoizolaţia acoperișului au ars pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, în timp ce învelitoarea de tablă a acoperişului a fost distrusă pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost un scurtcircuit electric la o aerotermă. Iar pagubele lăsate de flăcări, mai ales în perioada iernii, înseamnă enorm pentru animale.

Mai ales că sezonul rece reprezintă o mare provocare atât pentru necuvântătoare, cât şi pentru îngrijitori. Reprezentanţii Grădinilor Zoologice fac eforturi considerabile pentru ca animalele să fie îngrijite cât mai bine în această perioadă.

Grădina Zoo din Târgu Mureş a cumpărat o cameră cu termoviziune

De exemplu, la Târgu Mureş, a fost achiziţionată o cameră cu termoviziune pentru a urmări constant temperatura din pavilioane. Mai mult, noua achiziţie le este de mare ajutor îngrijitorilor şi pentru monitorizarea stării de sănătate a animalelor.

Szantho Janos - director Zoo Târgu Mureș: Folosim camera pentru a depista diferite infecţii dacă sunt nişte inflamaţii atunci urmărim efectul medicaţiei.

Kinga Koeondi - purt. cuv. Zoo Târgu Mureș: Putem observa despre fotografiile acestea termice că termoizolaţia funcţionează în diferite moduri pe animale. Sunt animalele exotice care nu au termoizolaţia destul de bună.

În plus, personalul Grădinii Zoologice poate vedea în timp util dacă vreun animal evadează din ţarc. Astfel de echipamente sunt folosite şi în alte grădini zoologice din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Pavilionul în care erau adăpostite maimuţele babuin a luat foc