Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Moş Ştefan, românul care a votat la 102 ani: 'Cu mine la oi nu vine niciunul'

Erou în cel de-al Doilea Război Mondial şi singurul angajat din România cu carte de muncă care a depăşit vârsta de 100 ani, Moş Ştefan a mers, astăzi, să voteze la alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie.

de Redactia Observator

la 26.05.2019, 16:08

Vezi și

Erou în cel de-al Doilea Război Mondial şi singurul angajat din România cu carte de muncă care a depăşit vârsta de 100 ani, Moş Ştefan a mers, astăzi, să voteze la alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie.

Ştefan Gros sau Moş Ştefan, aşa cum este cunoscut de toţi oamenii din satul Vâlceluța (Hunedoara), este cel mai vârstnic votant din România.

La cei 102 ani ai săi a mers, astăzi, să îşi exprime votul la alegerile parlamentare şi referendumul pentru justiţie.

Moş Ştefan s-a născut într-o localitate din judeţul Alba, în octombrie 1917, în vârful muntelui, la strunga de oi a familiei.

Pe acelaşi subiect

Toată viaţa s-a ocupat de mioare toată viaţa şi a devenit o adevărată legendă vie. Tot Moş Ştefan a fost şi cel mai bătrân angajat cu carte de muncă din România.

La vârsta de 100 de ani, Ştefan Gros era angajat ca cioban la o fermă din Hunedoara, având un contract pe perioadă nedeterminată.

'Cu mine la oi nu vine niciunul'

Cu ocazia alegerilor europarlamentare, Moş Ştefan a ţinut să transmită un mesaj generaţiilor ce vor urma, inclusiv celor 5 strănepoţi şi peste 20 de nepoţi ai săi.

'Dumnezeu ne vede pe toţi şi sperăm că ne ajută. Că e partidul Stan sau partidul Bran, cu mine la oi nu vine niciunul, aşa că pentru mine e egal', a declarat Moş Ştefan pentru Observator.

Cu o experienţă de viaţă mai bogată decât oricare alt român, Moş Ştefan a făcut o radiografie a societăţii actuale din România.

'Să voteze, să ne putem uni toţi pe o brazdă. Că după cum văz, la ora actuală, ca ţăranii când aveau boi. Unul trăgea într-o parte, altul în alta. Şi omul nu îşi putea face treaba niciodată. Şi după cât pricep eu, la ora actuală, exact aşa-i. Sunt două puteri, tari amândouă, dar trage fiecare cât o vrea. Dar dacă ei nu pot să tragă într-o parte, toţi, n-are cum să meargă bine România noastră. Şi e păcat de ea. Asta o văd eu', a fost mesajul transmis de Moş Ştefan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Mesajul lui Moş Ştefan, românul care a votat la 102 ani: 'Cu mine la oi nu vine niciunul'