Antena Meniu Search
x

Video Mesajul unei învățătoare din Bacău pentru mama unui băiat cu autism a pus pe jar o școală. Femeia cere dreptate

Este anchetă la o şcoală din Băcău, după ce învăţătoarea unor copii de clasa a trei a aruncat cuvinte grele la adresa unui elev cu autism. Conversaţia făcută pe grupul clasei de WhatsApp a ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Bacău. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.09.2022, 19:20

Vezi și

Ileana Marhodin, mama băiatului: S-a referit la acei handicapaţi! Că nu are grijă de handicapaţi. 

Învăţătoarea ar fi vorbit astfel despre un copil de 9 ani de la clasa ei, diagnosticat cu autism. Mesajul a fost dat pe grupul de părinţi, iar mama băiatului a fost şocată când l-a citit.

Ileana Marhodin, mama băiatului: O credeam foarte apropiată de mine şi de copil. Eu cred că nu a fost nicio problemă faţă de dânsa, din contră, o ajutam cât de cât să-şi poată menţine orele de curs. 

Tocmai prezenţa mamei la ore ar fi fost scânteia într-un scandal pornit încă de acum doi în şcoala din Răchitoasa. Deşi, în mod repetat, o comisie de medici a recomandat ca băiatul să înveţe în colectivitate, dar cu însoţitor.

Pe acelaşi subiect

Doiniţa Tulac, directoarea şcolii: Prezenţa mamei în sala de clasă nu e benefică, nici pentru copilul propriu, nici pentru ceilalţi.

Băiatul cu autism ar fi fost agresiv cu un coleg

Directoarea şcolii susţine că în urmă cu doar câteva zile băiatul ar fi fost agresiv cu un coleg, iar mama nu ar fi intervenit. 

Doiniţa Tulac, directoarea şcolii: Din senin, s-a supărat pe un copil şi a început să-l alerge, l-a târâit prin curte. Iar mama, prezentă, nu a intervenit absolut deloc. Am alergat eu, auzind din birou ţipetele copilului, şi de acolo a degenerat conflictul. Doamna învăţătoare a încercat să intervină, să medieze conflictul.

Limbajul peiorativ folosit pe grupul de WhatsApp a venit în urma unor numeroase replici, atât din partea mamei, învăţătoarei, cât şi din partea celorlalţi părinţi, revoltaţi că nu-şi ştiu copiii în siguranţă la şcoală. 

Ileana Marhodin, mama băiatului: În timpul pauzelor, da, mai existau mici divergenţe între copii, certuri. Mie mi se pare normal. Într-adevăr, au mai fost două excepţii un pic mai grave, ca să zic aşa, că a împins un copil sau a tras o fetiţă de coadă.

Învățătoarea din Bacău va da explicații la Inspectoratul Școlar Județean

Învăţătoarea, absolventă de Psihologie, trebuie să dea explicaţii pentru vorbele sale. Mai întâi inspectorilor şcolari

Roxana Cerghici, ISJ Bacău: Au ajuns două petiţii. Una este scrisă de către sora acelui elev. O altă petiţie, de la mama copilului. Ne-am sesizat imediat. 

Mama este hotărâtă să depună plângere şi la poliţie pentru ameninţare şi discriminare. 

Ileana Marhodin, mama băiatului: După ce scrisese doamna pe grup, mi-am adus copilul la şcoală şi era doamna pe hol. Fix aşa s-a exprimat "dacă nu te duci acasă, voi lua un băţ şi te voi lua la bătaie"

Contactată de Observator, învăţătoarea a refuzat să comenteze situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mesajul unei învățătoare din Bacău pentru mama unui băiat cu autism a pus pe jar o școală. Femeia cere dreptate