Antena Meniu Search
x

Video Scandal la o școală din Bacău, după ce o învățătoare a jignit un copil cu autism pe grupul de WhatsApp al părinților

Este anchetă la o şcoală din Bacău, după ce mai mulţi părinţi au sesizat comportamentul unei învăţătoare de la clasa a treia. Femeia, dascăl cu experienţă şi chiar licenţiată în Psihologie, a jignit un copil diagnosticat cu autism în timp ce discuta cu mama acestuia pe grupul de WhatsApp al părinţilor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.09.2022, 16:52

Vezi și

Totul a pornit după ce săptămâna trecută elevul, care suferă de autism, dar și sindrom hiperkinetic, s-ar fi luat la ceartă și ar fi devenit violent cu un alt copil din clasă. Atunci mama copilului ar fi avut o discuție în contradictoriu cu directoarea unității de învățământ, și mai apoi învățătoarea a simțit nevoia să intervină în acest conflict și a trimis mai multe mesaje pe un grup de părinți, unde se afla și mama copilului.

Învățătoarea a jignit elevul cu autism pe un grup de WhatsApp

După mai multe schimburi de replici pe acest grup, învățătoarea ar fi jignit elevul, spunând practic că nu dorește să aibă grijă de acesta, fiind un copil cu nevoi speciale. Mama, însă, a mers mai departe după ce a citit aceste mesaje și după ce i s-a interzis, spune ea, să mai intre în școală pentru a-și însoți copilul la ore, așa cum se întâmpla până atunci.

A mers la Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde a făcut o petiție, iar astăzi a scris și o plângere penală pe care intenționază să o adreseze Parchetului, acuzând-o pe învățătoare de discriminare pentru că a folosit acele cuvinte la adresa copilului său.

De cealaltă parte, însă, conducerea instituției de învățământ spune că în repetate rânduri mama s-ar fi certat cu învățătoarea dar și cu alți părinți, iar părinții, la rândul lor, se plâng că copilul acesteia ar fi violent la ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Scandal la o școală din Bacău, după ce o învățătoare a jignit un copil cu autism pe grupul de WhatsApp al părinților