Antena Meniu Search
x

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme rea pentru următoarele ore. Ce zone sunt afectate

ANM a emis două atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic, precum și o informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului, pentru ziua de luni.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică două atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic, precum și o informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului, pentru ziua de luni.

Cele două atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic sunt valabile până duminică seara la ora 19:00, în judeţele Covasna şi Teleorman.

În Covasna, meteorologii anunţă intensificări ale vântului la altitudini de peste 1.700 de metri, care la rafală vor atinge şi depăşi 80-90 km/h, viscolind zăpada.

Totodată, teleormănenii vor resimţi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 55 - 70 km/h

Ninsori și vânt puternic în unele zone

Fenomenele vizate de informarea meteo ANM sunt intensificări ale vântului și transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitații mixe în vest și nord-vest, polei.

Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 16.00 - 11 decembrie, ora 12.00

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, spulberând zăpada. 

Intensificări ale vântului, local și temporar, vor mai fi în după-amiaza zilei de duminică (10 decembrie) în sudul și sud-estul țării, apoi în vestul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h.  

În a doua parte a nopții de duminică spre luni (10/11 decembrie) și la începutul zilei de luni (11 decembrie) în Crișana, nordul și nord-vestul Transilvaniei, Maramureș și Banat se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie ce vor favoriza apariția poleiului. 

În zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi precipitații predominat sub formă de ninsoare și se va mai depune strat de zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme rea pentru următoarele ore. Ce zone sunt afectate