Antena Meniu Search
x

Video Metoda inedită prin care Paul, un artist din Hunedoara, vrea să promoveze turismul în Valea Jiului: "Folosesc ce îmi oferă natura"

Indiferent de vreme, natura este un spectacol în sine. Vedem cu toţii asta, dar doar unii dintre noi ştiu să transforme natura în artă. După ce a devenit viral pe internet cu primele sale lucrări în zăpadă sau pe asfalt, un tânăr din Hunedoara a creat portrete uriaşe pe stânci impunătoare. Artistul vrea să impulsioneze astfel turismul în Valea Jiului. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.03.2024, 21:12

Vezi și

Cu pământ, frunze din pădure și mușchi. Așa "pictează" Paul în creierii munților. A absolvit arta și designul la Timișoara, iar natura e muza lui principală.

Paul Șerban, artist vizual: Cum îmi aleg locul? Dau târcoale. De locul acesta auzisem, văzusem poze în social media. Am dat 2 cadre din dronă să văd exact cum se vede. Contează planul de înclinație, stânci, roci, ce elemente ai. Continui să experimentez, să folosesc ce îmi oferă natura. 

Metoda inedită prin care Paul vrea să promoveze turismul în Valea Jiului

Și așa, acest colț de munte a devenit locul perfect pentru ultima sa lucrare inedită: Artemis.

Pe acelaşi subiect

Paul Șerban, artist vizual: Buzele le-am făcut din frunze. Puțin contur cu pamânt. Și mușchi la ochi.

Diana Speretoiu, reporter Observator: De aici, de pe stâncă, daca nu ai ochi de artist, nu îți dai seama exact cum arată rezultatul final. Însă de sus ni se dezvăluie un adevărat spectacol. Un porter uriaș care a fost conturat pe Stânca Lupului din Munții Vâlcan.

Un "desen" la care a muncit aproape două zile, dar a avut și ajutor.

Florin, prieten al artistului: Noi ne ocup[m de materia primă pentru că singur ar putea să facă dar ar dura timp foarte mult. Mi s-a părut o chestie foarte interesantă. 

Reporter Observator: Ne ajuta și turistic vorbind?

Florin, prieten al artistului: Da, eu spun că da.

Iar acesta e şi unul dintre țelurile lui Paul. Lumea care îi va aprecia videoclipurile pe internet să fie curioasă şi să vină să descopere, la pas, Valea Jiului.

Paul Șerban, artist vizual: Vreau să promovez zona, locuri foarte frumoase de aici din Valea Jiului. Și se tot distribuie. În Europa, lupul dacic și gaia au prins avânt și se tot duc nu se mai opresc.

Colecția lucrărilor inspirate din natură e întregită de Lupul Dacic, realizt din frunze pe o "coală" albă de zăpadă sau Pasărea Phoenix, conturată cu rumeguș amestecat cu benzină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Metoda inedită prin care Paul, un artist din Hunedoara, vrea să promoveze turismul în Valea Jiului: "Folosesc ce îmi oferă natura"