Antena Meniu Search
x

Video Cum a început proiectul Open Doors, locul în care zeci de artişti îşi unesc creaţiile: "Ne-am îmbarcat în aventură împreună"

Casa Presei din Capitală a fost în acest sfârşit de săptămână polul artei şi al culturii contemporane. Aflat la a doua ediţie, evenimentul "Open Doors" aduce împreună fotografia, sculptura şi pictura, care se îmbină perfect cu muzica clasică şi cea electronică. Astfel, bucureştenii, şi nu numai, s-au bucurat de un weekend încărcat de artă vizuală şi muzică live. 

de Redactia Observator

la 10.03.2024, 13:10

Vezi și

Ţara noastră are un patrimoniu cultural încărcat de istorie, dar are şi prezent. Un prezent pe care îl putem descoperi la evenimentul Open Doors, de la Casa Presei din Capitală. Aici, zeci de artişti din diferite domenii s-au unit pentru a împărtăși arta şi cultura contemporană. 

Dani Ghercă, co-fondator hub: Putem să vedem 12 ateliere de artişti, unde funcţionează artişti din diferite medii: fotografie, sculptură, muzică, pictură. Putem lua parte la un tecdoc, în studioul de muzică a lui Mischa Blanos şi Cristi Cons.

Povestea acestui proiect inedit a început în toamna anului trecut, atunci când Dani s-a gândit să transmită mai departe tainele acestor domenii. A închiriat un spaţiu de o mie de metri pătraţi şi l-a transformat într-o adevărată galerie de artă. Totul pentru a-i convinge pe oameni că arta şi cultura contemporană au o valoare neestimată atunci când ajungi să o cunoşti. 

Dani Ghercă, co-fondator hub: Am început să vorbim cu anumiţi prieteni, cu artişti, despre care ştiam că au nevoie de ateliere, unde să lucreze. 

Teodora Gavrilă, artistă: La început de fapt nici nu realizăm cât de important o să fie sau ce comunitate o să se creeze. Nu aveam aşteptări. Mai ales că iniţial doar căutam un atelier. 

Cei o mie de metri pătraţi de ateliere reprezintă doar începutul

Fondatorii plănuiesc să extindă spaţiul şi să-l transforme într-un orăşel în care oamenii să-şi desfăşoare activităţile de zi cu zi înconjuraţi de artă.

Teodora Gavrilă, artistă: Fiind în acelaşi loc cu artişti care lucrează în diferite domenii, îţi dai seama că te stimulează acest lucru şi poţi să faci schimb de idei. 

Şi cum arta vizuală se îmbină perfect cu muzica, la acest atelier, publicul are parte şi de un concert live. Un concert în care muzica clasică şi cea electronică au format un întreg. 

Cristi Cons, artist: Ne-am îmbarcat în aventură împreună. S-a construit tot ce se poate vedea. 

Mischa Blanos, artist: Ne dorim să se audă că la acest studio se poate lucra şi diferit.

Evenimentul "Open Doors" a ajuns la a doua ediţie şi a reuşit să adune împreună 24 de artişti, din diferite domenii de activitate, pe care publicul i-a putut urmări în acţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum a început proiectul Open Doors, locul în care zeci de artişti îşi unesc creaţiile: "Ne-am îmbarcat în aventură împreună"