Antena Meniu Search
x

Un microbuz cu elevi, unii de doar 7 ani, sechestrat de poliţişti la Puieşti, în Vaslui, noaptea

Un microbuz cu elevi, unii de doar 7 ani, a fost sechestrat de poliţişti la Puieşti, în Vaslui, noaptea. Copii au ajuns la caselele lor după ora 1:00 şi după ce primarul localităţii de unde sunt a fost reţinut cu mascaţii.

de Redactia Observator

la 17.03.2019, 10:51

11 elevi şi învăţătoarea lor au trăit clipe de groază la Puieşti
Un microbuz cu elevi, unii de doar 7 ani, sechestrat pe poliţişti la Puieşti, în Buzău, noaptea - Vremea Nouă

Un microbuz cu elevi, unii de doar 7 ani, a fost sechestrat de poliţişti la Puieşti, în Vaslui, noaptea. Copii au ajuns la caselele lor după ora 1:00 şi după ce primarul localităţii de unde sunt a fost reţinut cu mascaţii.

11 elevi din Ghergheşti, Vaslui, unii dintre ei din clasa 1, împreună cu o învăţătoare, au fost sechestraţi mai bine de 4 ore la Puieşti, în Vaslui, de o echipă mixtă de la Serviciul Rutier şi de la Ordine Publică. Copii erau într-un microbuz şi se întorceau de la un concurs şcolar din judeţul Neamţ.

Licența de transport a microbuzului care este în proprietatea Primăriei Gherghești era expirată de ceva timp, la fel și Inspecția Tehnică, care expirase din 4 martie. Primarul comunei, Nixon Ibănescu, a venit în ajutorul copiilor împreună cu colegul său, primarul din comuna Iana, Ionuț Totolici, scrie Vremea Nouă

Ajuns la Puieşti, primarul a fost reţinut şi el de poliţişti. "Am venit să-i rog  pe polițiști să dea drumul microbuzului, ca să-i ducă pe copii acasă și să-i rețină șoferului toate documentele, urmând ca apoi acesta să dea socoteală. Nu cred că meritau acești copii să fie tratați ca niște interlopi periculoși când tomcai ei câștigaseră un concurs important și mai degrabă trebuiau felicitați.

Pe acelaşi subiect

Când am ajuns eu acolo ei stăteau deja de o oră și jumătate. Părinții nu știu nimic și sunt foarte  îngrijorați, iar eu nu am cum să le explic fiindcă m-au reținut și pe mine. Am  vrut să iau copiii și să merg cu ei până în localitatea vecină și de acolo să găsim un alt microbuz să-i ducem acasă, dar nu mă lasă. Stau aici în fața unei discoteci, flancat de doi mascați, de parcă aș fi și eu un criminal.", a declarat primarul Nixon Ibănescu.

Primarul din Iana, martor la întreaga poveste,a  povestit că poliţiştii l-au imobilizat pe primarul Ibănescu la câteva minute după ce acesta ajunsese la locul unde erau sechestraţi de mai bine de două ore copiii. Ionuț Totolici a declarat: "Este inadmisibil ce-au făcut polițiștii. Domnul primar de la Gherghești nici n-a apucat să discute prea mult cu polițiștii, că i-au întors mâna la spate și l-au băgat în dubă. Pe șofer l-au trântit  la pământ ca pe ultimul infractor, în fața copiilor."

IPJ Vaslui a trimis după aproape 4 ore un microbuz, iar micuţii au ajuns acasă după ora 1 noaptea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un microbuz cu elevi, unii de doar 7 ani, sechestrat de poliţişti la Puieşti, în Vaslui, noaptea