Antena Meniu Search
x

Migranţi la graniţa României. Patru irakieni s-au ascuns într-un canal, după ce au intrat ilegal în ţară

Patru migranţi s-au ascuns într-un canal după ce au intrat ilegal în ţară pe la graniţa judeţului Timiş, fiind preluaţi de o călăuză din Serbia.

Patru migranţi s-au ascuns într-un canal după ce au intrat ilegal în ţară pe la graniţa judeţului Timiş, fiind preluaţi de o călăuză din Serbia.

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au depistat patru cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi care intenţionau să ajungă, cu ajutorul unei călăuze sârbe, într-un stat din vestul Europei. Imediat ce au intrat în ţară, migranţii s-au ascuns într-un canal, în aşteptarea călăuzei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup format din patru persoane care mergeau dinspre frontiera cu Serbia spre interior.

”Ajunse pe teritoriul României, persoanele s-au ascuns într-un canal şi au aşteptat până când un autoturism care venea dinspre localitatea Moraviţa a venit şi i-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, iar persoanele în cauză au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări”, spun poliţiştii de frontieră.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din trei bărbaţi şi copil de 15 ani, iar şoferul autoturismului este un cetăţean sârb de 31 de ani.Migranţii ntenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbe.

În acest caz se fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Migranţi la graniţa României. Patru irakieni s-au ascuns într-un canal, după ce au intrat ilegal în ţară