Antena Meniu Search
x

Ministrul Apărării RĂSPUNDE amenințărilor lui Rogozin: ”Noi trebuie să ne protejăm interesele naționale” (VIDEO)

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, duminică, în emisiunea „Descoperiți” de la Antena 3, România este o țară membră NATO care trebuie să-și apere interesele.

la 30.07.2017, 20:04

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a declarat, duminică, în emisiunea „Descoperiți” de la Antena 3, România este o țară membră NATO care trebuie să-și apere interesele.

În contextul în care Dmitri Rogozin a făcut afirmații dure la adresa României, ministrul Apărării a spus că „nu este cazul să escaladăm noi prin alte declarații ceea ce a spus domnul Rogozin”.

„Suntem membrii ai NATO și ai Uniunii Europene și comportamentul nostru ca țară se desfășoară în limitele obligațiilor pe care le avem cu cele două structuri euro-atlantice. Scutul de la Deveselu nu este ofensiv, este defensiv,  iar consolidarea capacităților noastre de apărare nu înseamnă că intrăm într-o logică de agresiune, ci într-o logică a apărării intereselor naționale”, a mai precizat Adrian Țuțuianu.

„Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale. Eu rămân în aceeași notă a decenței la care mă obligă funcția pe care o am”, a mai precizat ministrul, scrie antena3.ro.

Declarațiile ministrului Alărării vin în contextul în care vizita vicepremierului Dmitri Rogozin la Chişinău şi apoi în Transnistria a eşuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spaţiul său aerian. Aeronava a fost redirecţionată către Minsk, după ce a survolat un timp spaţiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul Apărării RĂSPUNDE amenințărilor lui Rogozin: ”Noi trebuie să ne protejăm interesele naționale” (VIDEO)