Antena Meniu Search
x

Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre controalele de la Oneşti: "Vor mai fi și altele"

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat, luni, că vor mai fi controale în cazul tragediei de la Onești, pentru a vedea, pe lângă ceea ce s-a întâmplat în 1 Martie, dacă polițiștii din Bacău cunosc și aplică procedurile legale.

de Monica Palade

la 15.03.2021, 12:44

Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre controalele de la Oneşti: "Vor mai fi și altele" - Hepta/Mediafax/ Alexandru Dobre

„Ați fost martori la prezentarea raportului final săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere, astăzi, e nevoie mai mult decât oricând, să vedem la rece care sunt disfuncționalitățile din sistem și să luăm măsuri. Cu siguranță despre cazul Onești vom mai discuta, cu siguranță pe ceea ce s-a întâmplat acolo vor fi și alte anchete. Este, evident, o anchetă penală în derulare, dar noi ne vom continua verificările pentru raportul prezentat public a vizat cu precădere incidentul, tragedia de la Onești, din 1 martie. Noi trebuie să vedem, în afară de ce s-a întâmplat acolo, cum funcționează sau dacă erau cunoscute, dacă erau respectate procedurile, deci veți vedea și alte controale, alte verificări și concluzii și măsuri pe subiectul Onești”, a spus Lucian Bode.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi putut fi salvați cei doi muncitori, ministrul de Interne a spus că și-ar fi dorit acest lucru.

„Eu acest lucru mi l-aș fi dorit și v-am mai spus public: nu este o supărare mai mare pentru un ministru al Afacerilor Interne decât să vadă că salvatorii trimiși acolo să salveze viața oamenilor nu au reușit acest lucru”, a mai spus Bode.

Omorâţi de fostul proprietar

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, pe 1 martie, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ministrul de Interne, anunţ de ultimă oră despre controalele de la Oneşti: "Vor mai fi și altele"