Antena Meniu Search
x

Video Toate detaliile dublei crime din Oneşti. Procurori: "Soţii au fost anunţaţi că e cineva în apartament şi au plecat cu intenţia de a se răzbuna"

Moartea celor doi electricieni din Bacău a declanşat un val de speculaţii despre ce s-a întâmplat în apartamentul în care cei doi au fost ucişi. Procurorii au stabilit exact atât cum a aflat criminalul că este cineva în apartament, cât şi intenţia pe care acesta a avut-o, atunci când a plecat de acasă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.03.2021, 11:07

Detaliile dublei crime din Oneşti, anunţate de procurori. Cei doi soţi au acţionat împreună - Observatornews.ro

Soţii Moroşan au plecat de acasă cu intenţia de a se răzbuna

Din mijloacele de probă administrate în cauză până în prezent, procurorii precizează că au rezultat următoarele.

Inculpatul a locuit în apartamentul din Oneşti, împreună cu soţia sa. În cursul anului 2009/2010, ca urmare a unei sentinţe civile, cei doi soţi au fost nevoiţi să părăsească locuinţa, care a trecut în proprietatea persoanei juridice S.C. C. S.A.

După 10 ani, la data de 01.03.2021, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare, soţii au plecat de la domiciliul lor din com. Bogdăneşti, jud. Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

Moroşan a luat un cuţit de acasă şi a cumpărat coliere autoblocante

Înainte de a ajunge la locaţie, inculpatul s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor.

De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper.

Ajuns la locul faptei, inculpatul a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai S.C. C. S.A., care executau reparaţii la instalaţia electrică.

Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal.

Cheile erau în yală, uşa nu era încuiată

Inculpatul a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

La ora 11:48:39, inculpatul a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Inculpatul a condus victimele într-unul din balcoanele locuinţei şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

Moroşan i-a ucis fără milă, pe amândoi

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm.

După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.

La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil.

Trupele speciale au intervenit şi l-au împuşcat pe criminal

În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână.

După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare.

Victima I.S. a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp iar victima P.D. a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Victimele, înjunghiate în zone critice, n-au mai putut fi salvate

Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei P.D. sunt:

- hemoragie externa;

- secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;

- plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Conform fişei de constatare preliminară medico legală, cauzele decesului victimei I.S. sunt:

- hemoragie internă;

- plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;

- plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

La data de 05.03.2021, inculpatul M.G. a fost audiat în această calitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde se află internat.

Dosarul cauzei a fost înaintat la data de 06.03.2021 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de luare faţă de inculpatul M.G. a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Toate detaliile dublei crime din Oneşti. Procurori: "Soţii au fost anunţaţi că e cineva în apartament şi au plecat cu intenţia de a se răzbuna"