Ministrul Educaţiei spune că nu ar fi o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea infectărilor, dar mobilitatea generată de mersul la şcoală ar putea contribui

De Cristian Ionescu.
Publicat: 07.03.2021, 11:41.
Actualizat: 07.03.2021, 11:41

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a precizat că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, pentru că şcolile nu sunt focare.

Precizările ministrului Educaţiei despre şcoli, infectări şi mobilitate

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

Sorin Cîmpeanu spune că şcolile nu sunt focare

Ministrul Educaţiei: "Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare"

Totuşi, Cîmpeanu precizează că mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie la creşterea numărului de cazuri.

Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

"La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli", crede ministrul.

Restricţii în Bucureşti

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a informat duminică despre constatarea la nivelul Municipiului Bucureşti a unei rate de incidență cumulată de 3,05/1000 locuitori, fapt pentru care, începând cu data de 08.03.2021 ora 00:00 vor intra în vigoare restricţii, pentru o perioadă de 14 zile.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă precizează că în unităţile de învățământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toți preşcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învățământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învățământ a următoarelor activități: simulările examenelor naționale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naționale; orele remediale pentru toate clasele.

Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Andreea Bălan, grav accident de mașină, în urmă cu mai mulți ani: ”Am căzut într-un șant, eram plină de sânge”
spynews.ro
Anunț tulburător! Omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată!
gandul.ro
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!` | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cu câte femei s-a iubit Jean Paler? Actorul s-a lăudat cu cine i-a trecut prin pat! Ce spune despre cele 2.500 de femei cu care s-a culcat Năstase
redactia.ro
Amintirea care îi aduce mereu lacrimi în ochi Ramonei. Ce a fost nevoită să facă la numai 12 ani pentru ca sora ei să poată merge la școală
CaTine.ro
Angelique Boyer, imaginile din copilărie care i-au cucerit pe fani. Cum arăta actrița în adolescent
tvhappy.ro
Constantin Enceanu,anunț uluitor după 36 de ani de căsnicie.„când simţi că ruptura..„
libertatea.ro
Gestul prin care Shaquille O'Neal l-a lăsat lăsat fără cuvinte pe un bărbat într-un magazin de bijuterii!
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro