Antena Meniu Search
x

Ministrul Justiţiei, chemat de urgenţă în ţară de premierul Dăncilă, după scandalul în care e implicată şefa DNA

Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă în ţară, dintr-o vizită în Japonia, după înregistrările fostului deputat Vlad Cosma.

Vezi și

Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă în ţară, dintr-o vizită în Japonia, după înregistrările fostului deputat Vlad Cosma. Tudorel Toader va anunţa în cel mai scurt timp ce decizie ia în privinţa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Şi Inspecţia Judiciară va face verificări în acest caz. 

Scandalul din interiorul DNA are ecouri până la vârful statului. Viorica Dăncilă îi cere ministrului Tudorel Toder să îşi scurteze deplasarea în Japonia. 

O posibilă implicare a şefei DNA în acest scandal va fi analizată şi de CSM, prin Inspecţia Judiciară. Până acum, singura reacţie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie a venit printr-un comunicat de presă. "Vlad Cosma a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.", susţin reprentanţii DNA. La rândul său, Vlad Cosma a depus o plângere împrotiva celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie Ploieşti. 

Acuzaţii la adresa Laurei Codruţa Kovesi a făcut şi fostul procuror Mihaiela Iorga Morar. Ea spune că şefa DNA i-a cerut urgentarea dosarului unui ministru, care urma să devină premier. 

În replică, şefa UNJR, Dana Gârbovan, se declară stupefiată de dezvăluirile făcute de procurorul Mihaela Iorga Moraru.

Procurorii anticorupţie din Ploieşti au fost cei care au chemat la audieri nume grele de pe scena politică. Iar una dintre anchetele lor l-a vizat chiar şi pe fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ministrul Justiţiei, chemat de urgenţă în ţară de premierul Dăncilă, după scandalul în care e implicată şefa DNA