Antena Meniu Search
x

Cutremur în DNA. Acuzaţii şocante care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi în legătură cu dosarul în care e cercetat Sebastian Ghiţă

E cutremur la vârful DNA: un fost deputat îi acuză pe procurorii din Ploieşti că au fabricat dosare, cu ştirea Laurei Codruţa Kovesi.

Vezi și

E cutremur la vârful DNA: un fost deputat îi acuză pe procurorii din Ploieşti că au fabricat dosare, cu ştirea Laurei Codruţa Kovesi. Vizaţi erau fostul premier Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, arată înregistrări şocante, scoase la iveală de fostul parlamentar.

După ce filmul înscenărilor a fost făcut public, în premieră, şeful unei structuri anticorupţie teritoriale a ieşit pentru o reacţie. Lucian Onea spune că, în realitate el şi colegii lui sunt şantajaţi de Vlad Cosma şi familia lui. Asta în timp ce Laura Codruţa Kovesi a susţinut, din nou, că nu discută despre afirmaţiile unor inculpaţi. 

Aşa s-ar fi făcut ancheta în urma căreia Sebastian Ghiţă a fost arestat preventiv. Chiar în biroul şefului DNA Ploieşti s-ar fi stabilit cum vor fi fabricate dosare penale cu probe false şi martori inexistenţi, dezvăluie fostul deputat Vlad Cosma. 

Din înregistrarea prezentată de Vlad Cosma reiese că procurorii din teritoriu ar fi acţionat cu aprobare de la conducerea structurii centrale. Şeful DNA Ploieşti ar fi venit la Bucureşti să îi prezinte "Doamnei", probabil referindu-se la Laura Codruţa Kovesi, schema întocmirii probatoriului şi că aceasta s-ar fi arătat încântată.

Pe acelaşi subiect

După ce schema a fost aprobată la Bucureşti, Vlad Cosma ar fi trebuit să planteze probele în maşina unui apropiat al lui Sebastian Ghiţa, iar ulterior să fie găsite la percheziţii. Planul nu ar fi reuşit, aşa că procurorii i-ar fi cerut lui Cosma să pună tabelele false într-un plic şi să le trimită la sediul DNA Ploieşti, susţine chiar fostul deputat. 

La o lună după redactarea presupusului fals, DNA anunţa printr-un comunicat de presă că extinde cercetările faţă de Sebastian Ghiţă pentru că acesta ar fi coordonat o campanie întreagă de manipulare a alegătorilor din Republica Moldova.

Din Serbia, acolo unde a fugit încă din 2016, Sebastian Ghiţă a făcut primele declaraţii: "Sunt o invenţie şi numele, şi tabelele, şi telefonele." 

Tabelele trimise din Chişinău la sediul DNA Ploieşti au fost refăcute de Vlad Cosma. El spune că a acţionat la ordinul şefului structurii teritoriale, Lucian Onea. 

Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, nu exclude posibilitatea ca vocea din înregistrări să fie a lui.

Înregistrarile au declanşat un val de reacţii, până la vârful sistemului judiciar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cutremur în DNA. Acuzaţii şocante care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi în legătură cu dosarul în care e cercetat Sebastian Ghiţă