Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România. 54 de oameni au fost ucişi de virusul gripal

Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, epidemie de gripă în România. Decizia a fost luată în urma raportărilor legate de numărul îmbolnăvirilor, venite din judeţe. Potrivit rapoartelor, numărul cazurilor de gripă a depăşit estimările.

de Redactia Observator

la 30.01.2019, 11:33

54 de români morţi din cauza gripei
Ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România. 54 de oameni au fost ucişi de virusul gripal - Hepta

Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, epidemie de gripă în România. Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. ​

Anunțul a fost făcut, în această dimineaţă, de Sorina Pintea, într-o conferință de presă. 

„Deşi aseară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (...) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei.

S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică. Nu putem afirma în acest moment că avem un număr mai mare de decese decât anul trecut, dar avem un număr de decese înregistrate mai devreme”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Sănătății a subliniat că recomandă vaccinarea anti-gripală, precizând că 1.287.250 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate până ieri.

Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. 

54 de oameni au murit în România din cauza gripei

Până acum, 54 de oameni au murit din cauza virusului gripal, iar aproape 5000 s-au îmbolnăvit, arată ultimul bilanț, dat publicității marți seară. 

Dintre cele 54 de persoane decedate, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Anul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind înregistrat în luna mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă în România. 54 de oameni au fost ucişi de virusul gripal